nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Därför bör de stora bolagen dra nytta av startupföretag

Hur digitaliserar man effektivt? Telekom idag Live ger företag, organisationer och kommuner insikter om ”Next Generation IoT”.
En av talarna den 16 maj är Katrin Heveus, vd på Manetos.

  • Artikel annons 1

Hennes styrka är att få saker gjorda. Katrin Heveus var bland annat med och grundade hårdvaru-bolaget Stilla, vars Motion-puckar larmar via mobilen när de flyttas. I dag är hon vd på Manetos, ett företag som erbjuder digitala lösningar för en smartare styrning av värme i hemmet.

Men under Telekom idag Live kommer Katrin lägga fokus på hur man bäst tar fram de lösningar som kunderna verkligen vill ha – och hennes erfarenheter kommer från en rad tunga uppdrag. Under nära tio år på Telia startade hon bland annat upp bolagets fiberverksamhet. Katrin har även varit med och byggt upp Telias innovationsenhet, då Purple+ – nu Division X.

– Det var så jag kom över på ”den andra sidan”. Jag har alltid haft en entreprenöriell ådra och på Telia jobbade jag alltid med nya verksamheter. Men till slut blir man bara en professionell mötessittare, och därför valde jag att bygga från scratch istället, säger Katrin Heveus. 

Stora kan lära sig av de små

Den 16 maj kommer hon bland annat prata om resan från storbolag till världen av startupbolag – och vad de stora kan lära sig av de små. För Katrin handlar jobbet som företagsledare om att stimulera de anställdas drivkraft. Hon konstaterar att den personlighetstyp som jobbar på uppstartsföretag sällan söker sig till stora bolag. Men att leda den här typen av människor ställer också andra krav på ledaren.

– Man måste släppa väldigt mycket. För mig var det en krock – för man måste agera på ett annat sätt med de här människorna, men man lär sig. Man måste tåla att de har väldigt starka åsikter, och man måste låta dem komma till tals och lyssna på vad de har att säga, berättar Katrin.

De anställa kräver också en friare arbetsmiljö med hög flexibilitet. Allt för mycket kontrollfunktioner hämmar en kreativ miljö – samtidigt måste man kunna leverera. Tillsammans ger detta en kreativ miljö som även kan producera snabba resultat.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Här är Plantronics nya namn

AMSTERDAM. Plantronics köpte Polycom under förra året. Nu har man bestämt sig för att byta namn.
– Namnet kommer från grekiska ordet för många, säger Paul Clark.

Conscia Netsafe vinner Cisco-pris

”Customer Experience Partner of the Year 2018. På Ciscos stora partnergala ärades Conscia Netsafe med titeln.
– De har varit först och kommit längst, säger Johan Stenstrand, partnerchef på Cisco.

”Vi har fått in en bra täckning av vår planet”

För två månader sedan släppte Tre sitt företagsabonnemang 3Världen Företag.
Och enligt Sofia Krook, ansvarig för B2B, har lanseringen varit enormt lyckad.
– Vi är jättenöjda och vi ser att det är otroligt attraktivt på marknaden, säger hon.

Iioote expanderar till Stockholm

”Marknadsmoment” och stort säljpotential inom IoT. Det är vad som fått systemintegratören Iioote att inta huvudstaden.
Ni ska man bygga upp ett ICT-kluster tillsammans med Qualit Solutions i Kista.