nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Därför började flaggskeppet brinna

Tre månader efter produktionsstoppet förklarar nu Samsung vad det var som gick fel med Galaxy Note 7.

  • Artikel annons 1

Anledningen till varför hundratals Galaxy note 7 började brinna beror på två separata problem med lithium-ium batterierna. Vilket är förklaringen till att även de versioner som skulle ersätta de första som släpptes också tenderade att fatta eld eller explodera. Det framkom under en nyhetskonferens som Samsung anordnade tidigt idag.

Enligt Samsungs chef för koncernens mobila enhet berodde det första problemet på ett designfel i batteriets övre högra hörn. Uppe i hörnet, som är aningen böjt för att passa konstruktionen, var de positiva och negativa polerna aningen inklämda och låg så nära varandra att det kunde orsaka kortslutning. Och därmed brand eller explosion.

Ersättningsbatteriet, som kom från en annan leverantör, skulle fixa problemet och rädda Samsungs rykte. Men även detta fick Galaxy Note 7 att självantända och till slut fick Samsung stoppa produktionen helt.

Felet med den andra versionen lithium-ium batterier är enligt Samsung illa utförda svetspunkter. Ett fel i tillverkningen som var så allvarligt att det kunde få batterierna att börja brinna så fort mobilen startades eller under laddning.

Exakt hur dessa två felaktiga batteriversioner kunde godkännas och passera alla säkerhetstester gav inte Samsung några konkreta svar på.

  • Annons 3

Fler nyheter

Bodens datacentersuccé lockar

De lyckade datacenteretableringarna i Boden har lockat finfrämmande. Nu har en delegation från Spanien varit på besök för att försöka lära sig mer.
– Det här visar att Boden är en global spelare, säger kommunalrådet Claes Nordmark.

  • Annons 4

Enghouse-chefen lämnar – startar eget bolag

Enghouse Interactives chef Michael Stubbing lämnar företaget. Efter mer än ett decennium på bygget är det dags för nya utmaningar.
– Det har varit fantastiskt lärorikt och utvecklande, säger han till Telekom idag.

IP Soft:s chatbot prisas i ny studie

”En idealisk lösning med avancerade funktioner”. Så beskrivs IP Softs Amelia i en ny undersökning av chatbotar.
– Vi är hedrade att bli omnämnda som ledare, säger Chetan Dube, vd för företaget.