nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Därför vill TDC dra sig ur affären med MTG

TDC:s styrelse vill inte längre rekommendera ett samgående med MTG.
Efter ett nytt generöst erbjudande från danska pensionskassorna uppmanas aktieägarna att acceptera deras bud.

  • Artikel annons 1

Sammanslagningen som utannonserades den 1 februari verkar redan ha gått i stöpet. TDC uppger nu att man har kontaktats av ”en potentiell budgivare”, något som bolaget har konsulterat med sin tilltänkta partner MTG. TDC har meddelat att ett bud på företagets alla aktier kommer innebära att styrelsen drar tillbaka sin rekommendation av MTG-affären.

TDC sade inledningsvis att det inte alls var säkert att de nuvarande diskussionerna med den potentiella budgivaren skulle leda till ett bud, men nu verkar en ny partner vara på väg.

Nytt bud från danska pensionskassorna

Nyligen kontaktade danska pensionskassorna PFA; ATP, PKA tillsammans med investmentbanken Macquarie TDC:s styrelse med målet är att köpa upp företaget. Då avvisades deras propå, men efter ett nytt bud på 50:25 danska kronor per aktie – drygt 30 procent över bolagets aktiekurs de senaste månaderna – har styrelsen ändrat sig.

”Till följd av positiv dialog med Konsortiet, har TDC:s styrelse enhälligt beslutat rekommendera sina aktieägare att acceptera budet”, säger TDC i ett pressmeddelande.

Taggar:,

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Luleå bygger testmiljö för 5g

Snart ska Luleå få 5g. Stadens universitet kommer tillsammans med bland annat Telia och Ericsson bygga en testmiljö.
– Vi är upprymda över att få en av de första 5g-installationerna i Sverige, säger projektledaren Karl Andersson.