nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Därför vill TDC dra sig ur affären med MTG

TDC:s styrelse vill inte längre rekommendera ett samgående med MTG.
Efter ett nytt generöst erbjudande från danska pensionskassorna uppmanas aktieägarna att acceptera deras bud.

  • Artikel annons 1

Sammanslagningen som utannonserades den 1 februari verkar redan ha gått i stöpet. TDC uppger nu att man har kontaktats av ”en potentiell budgivare”, något som bolaget har konsulterat med sin tilltänkta partner MTG. TDC har meddelat att ett bud på företagets alla aktier kommer innebära att styrelsen drar tillbaka sin rekommendation av MTG-affären.

TDC sade inledningsvis att det inte alls var säkert att de nuvarande diskussionerna med den potentiella budgivaren skulle leda till ett bud, men nu verkar en ny partner vara på väg.

Nytt bud från danska pensionskassorna

Nyligen kontaktade danska pensionskassorna PFA; ATP, PKA tillsammans med investmentbanken Macquarie TDC:s styrelse med målet är att köpa upp företaget. Då avvisades deras propå, men efter ett nytt bud på 50:25 danska kronor per aktie – drygt 30 procent över bolagets aktiekurs de senaste månaderna – har styrelsen ändrat sig.

”Till följd av positiv dialog med Konsortiet, har TDC:s styrelse enhälligt beslutat rekommendera sina aktieägare att acceptera budet”, säger TDC i ett pressmeddelande.

Taggar:,

  • Annons 3

Fler nyheter

Bodens datacentersuccé lockar

De lyckade datacenteretableringarna i Boden har lockat finfrämmande. Nu har en delegation från Spanien varit på besök för att försöka lära sig mer.
– Det här visar att Boden är en global spelare, säger kommunalrådet Claes Nordmark.

  • Annons 4

Enghouse-chefen lämnar – startar eget bolag

Enghouse Interactives chef Michael Stubbing lämnar företaget. Efter mer än ett decennium på bygget är det dags för nya utmaningar.
– Det har varit fantastiskt lärorikt och utvecklande, säger han till Telekom idag.