nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

”Datamängden växer lavinartat”

Datacenterjätten Equinix har tagit fram en ny rapport som visar att dataöverföringen mellan företag kommer att vara sex gånger större än den över internet 2020.

  • Artikel annons 1

– Dataöverföringen mellan företag kommer att växa lavinartat de närmaste åren. En tredjedel av all dataöverföring i världen kommer dessutom att ske i Europa, säger Michael Winterson, vd på Equinix Services och tf vd för Equinix Sverige i ett pressmeddelande.

Rapporten, med namnet Global Interconnection Index, visar att det framför allt är nyttjandet av molntjänster och dataöverföring i molnet som ligger bakom den ökande mängden data. Totalt väntas molndatan öka med 160 procent per år.

Det finns även specifika siffror för datatillväxten i it- och telekombranschen. Här förväntas en tillväxt med 39 respektive 27 procent per år.

Global Interconnection Index bygger på tusentals intervjuer runt om i världen. Equinix har 180 datacenter, varav tre i Sverige.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

”Datacenter-branschen kommer explodera”

Sverige är hett i datacenter-världen – och det spiller över på andra branscher.
Inte minst byggindustrin som ser gyllene lägen här i landet.
– Vi ser Sverige som en jättelovande marknad, här är perfekta förhållanden för datacenters, säger Thomas O’Connor på Collen.

Här är Intels nya 5g-modem

Ett nytt chip som tar mobiler och andra prylar in i 5g-eran.
Intel har nu visat upp XMM 8160 5G modemet, som de förväntar ska stödja upp till 6 gbps.

Telias digitala mormor ska bekämpa näthatare

En schysst bot som ska agera motpol till elakheterna på internet. I samband med World Kindness Day lanserar Telia vad de kallar för världens snällaste chatbot.
– Det är viktigt att ta ansvar och en tydlig ställning, säger Anders Tillander på operatören.