nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

Datametrix köper Network Services

Nu är det bara upp till konkurrensmyndigheten att godkänna affären där Telenorägda Datametrix köper upp svenska Network Services.

  • Artikel annons 1

Network Services är ett specialistföretag som erbjuder kundanpassade lösningar och tjänster inom nätverk och it-säkerhet samt kvalificerade konsulttjänster inom data- och telekommunikation.

– Det här är ett strategiskt viktigt uppköp för oss på vår resa mot att bli en skandinavisk systemintegratör med enhetlig kundservice, oavsett land, säger Eivind Hauglie-Hanssen, ceo på Datametrix i ett uttalande.

I och med att Telenorägda Datametrix sannolikt genomför affären kommer Telenors position inom nätverk, säkerhet och konsulttjänster att stärkas på den svenska företagsmarknaden.

– I den strategiska vision som ägarna, ledningen och medarbetarna har utarbetat fanns ett närmare samarbete med en större integratör högt upp på listan. Nu kom möjligheten lite tidigare än vad vi räknat med och det känns bara positivt, säger Fredrik Svensson, ceo Network Services i ett uttalande.

Network Services grundades 2004 och har idag cirka 120 anställda på kontoren i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Efter uppköpet kommer Datametrix ha närmare 460 anställda och en omsättning på omkring 1,7 miljarder svenska kronor.

Transaktionen slutförs så snart konkurrensmyndigheterna har gett sitt godkännande.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Prenumerera på Telekom idags nyhetsbrev. Det är helt gratis. Anmäl dig här