nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

datametrixbiz

Datametrix köper Network Services

Nu är det bara upp till konkurrensmyndigheten att godkänna affären där Telenorägda Datametrix köper upp svenska Network Services.

  • Artikel annons 1

Network Services är ett specialistföretag som erbjuder kundanpassade lösningar och tjänster inom nätverk och it-säkerhet samt kvalificerade konsulttjänster inom data- och telekommunikation.

– Det här är ett strategiskt viktigt uppköp för oss på vår resa mot att bli en skandinavisk systemintegratör med enhetlig kundservice, oavsett land, säger Eivind Hauglie-Hanssen, ceo på Datametrix i ett uttalande.

I och med att Telenorägda Datametrix sannolikt genomför affären kommer Telenors position inom nätverk, säkerhet och konsulttjänster att stärkas på den svenska företagsmarknaden.

– I den strategiska vision som ägarna, ledningen och medarbetarna har utarbetat fanns ett närmare samarbete med en större integratör högt upp på listan. Nu kom möjligheten lite tidigare än vad vi räknat med och det känns bara positivt, säger Fredrik Svensson, ceo Network Services i ett uttalande.

Network Services grundades 2004 och har idag cirka 120 anställda på kontoren i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Efter uppköpet kommer Datametrix ha närmare 460 anställda och en omsättning på omkring 1,7 miljarder svenska kronor.

Transaktionen slutförs så snart konkurrensmyndigheterna har gett sitt godkännande.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

  • Annons 3

Fler nyheter

Fler tror på intrång

En majoritet av alla it-chefer inom telekomindustrin tror att försöken till dataintrång kommer att öka. Men bara två av fem tror att de kommer öka investeringarna i företagets cybersäkerhet.

Fler mobilabonnemang och mer data

PTS senaste rapport om telekommarknaden bekräftar vad många inom telekombranschen redan förutspått. Mobilabonnemang med minst en Gigabyte per månad ökar och utbyggnaden av bredband via fiber börjar märkas.

  • Annons 4

Risk för missnöje när nätverket inte testas innan köp

Krönika

Vi har väl alla gått och letat efter täckning eller varit med om att Skypesamtalet hackar och bryts? När arbetsplatsens trådlösa nätverk inte längre klarar uppgiften är det oftast en uppgradering till modernare teknik som är lösningen. Men hur tar man reda på vilken utrustning som behövs för att möta behoven? Alla leverantörer kan idag […]

Prenumerera på Telekom idags nyhetsbrev. Det är helt gratis. Anmäl dig här