nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Datametrix köper Network Services

Nu är det bara upp till konkurrensmyndigheten att godkänna affären där Telenorägda Datametrix köper upp svenska Network Services.

  • Artikel annons 1

Network Services är ett specialistföretag som erbjuder kundanpassade lösningar och tjänster inom nätverk och it-säkerhet samt kvalificerade konsulttjänster inom data- och telekommunikation.

– Det här är ett strategiskt viktigt uppköp för oss på vår resa mot att bli en skandinavisk systemintegratör med enhetlig kundservice, oavsett land, säger Eivind Hauglie-Hanssen, ceo på Datametrix i ett uttalande.

I och med att Telenorägda Datametrix sannolikt genomför affären kommer Telenors position inom nätverk, säkerhet och konsulttjänster att stärkas på den svenska företagsmarknaden.

– I den strategiska vision som ägarna, ledningen och medarbetarna har utarbetat fanns ett närmare samarbete med en större integratör högt upp på listan. Nu kom möjligheten lite tidigare än vad vi räknat med och det känns bara positivt, säger Fredrik Svensson, ceo Network Services i ett uttalande.

Network Services grundades 2004 och har idag cirka 120 anställda på kontoren i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Efter uppköpet kommer Datametrix ha närmare 460 anställda och en omsättning på omkring 1,7 miljarder svenska kronor.

Transaktionen slutförs så snart konkurrensmyndigheterna har gett sitt godkännande.

  • Annons 3

Fler nyheter

Robot ska ge 18-åringar sanningen om värnplikt

Nya värnplikten omfattar nästan alla 18-åringar. Men få ungdomar vet vad det innebär – därför har Rekryteringsmyndigheten anställt en informationsrobot.
– Förutom att bena ut och förklara missförstånd svarar Värnpliktsboten på alla praktiska frågor som rör mönstring och värnplikt, säger Sofie Engström på myndigheten,

  • Annons 4

Ny mobilitetstjänst testas i Göteborg

Digitalisering för att underlätta resandet för göteborgare.
Under en månad kommer Västtrafik och Göteborgs Stads Parkering genomföra ett mobilitetstest. Syftet är att få ”kunder” att börja kombinera färdsätt.

Telavox fem bästa knep – så vinns en telekomupphandling

Rätt research, ifrågasätta behov samt ”testväxlar”.
Det är några av knepen som Telavox anser är det bästa sättet att visa upp sina telekomlösningar på.
– Min största allergi är de som baserar en upphandling på ett 15 år gammalt Excelark, säger Viktor Sandgren på Telavox.