nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

De är bäst i Sverige på telefoni

[Uppdaterad] SM i telefoni och kundservice avgjordes häromdagen. 13 företag prisades i totalt 14 olika klasser. Utmärkte sig med inte mindre än två priser gjorde en riktig veteran i sammanhanget.

  • Artikel annons 1

Precis som förra året och året dessförinnan tog Relacom hem mästartiteln i både klassen Teknik & Support och klassen Växel 5000 – 7000 anknytningar.

– Jag tror att det beror på att det är de som har roligast på jobbet. Oavsett när vi ringer våra testsamtal till dem möts man av otroligt glada och positiva människor. Och det är en av grundförutsättningarna för att det ska fungera tillsammans med rätt bemanning och ett strukturerat arbetssätt, säger Anders Boivie, vd för arrangören Q Survey.

Samtidigt konstaterar han att Relacom fått allt tuffare konkurrens. Motståndarna har fortfarande en liten bit kvar men knappar in allt mer.

– De här företagen har insett att kundservice är det sista konkurrensmedlet på marknader som ofta erbjuder väldigt likartade produkter och tjänster, menar Anders Boivie.

Långa svarstider sänker

För att det ska bli en tävlingsklass måste det vara minst åtta deltagande företag i gruppen. De får under tävlingsperioden svara på 200 så kallade mystery calls varefter de tre bästa nomineras till finalen där de bedöms av en jury.

Många av företagen i årets tävling har varit med förut men det finns också en rad nykomlingar, däribland God el och DHL Express som båda dessutom lyckas ta hem titeln i var sin klass. Inte minst imponerande av DHL som tävlade i den tuffa klassen Business to business.

– För några år sedan låg deltagarna i den klassen alltid högst resultatmässigt. De ligger fortfarande högt men grupperna har närmat sig varandra eftersom de övriga blivit bättre, berättar Anders Boivie.

Förutom Relcom skördade ytterligare tre av förra årets vinnare framgångar också i år: Telenor, Örebro läns landsting och SATS tog hem var sin förstaplats. För andra gick det inte lika bra

– Det har hänt en del under årets tävling och några av de tidigare vinnarna har haft lite otur med för långa svarstider vilket snabbt drar ner totalbetyget, konstaterar Anders Boivie.

  • Annons 3

Fler nyheter

Bodens datacentersuccé lockar

De lyckade datacenteretableringarna i Boden har lockat finfrämmande. Nu har en delegation från Spanien varit på besök för att försöka lära sig mer.
– Det här visar att Boden är en global spelare, säger kommunalrådet Claes Nordmark.

  • Annons 4

Enghouse-chefen lämnar – startar eget bolag

Enghouse Interactives chef Michael Stubbing lämnar företaget. Efter mer än ett decennium på bygget är det dags för nya utmaningar.
– Det har varit fantastiskt lärorikt och utvecklande, säger han till Telekom idag.

IP Soft:s chatbot prisas i ny studie

”En idealisk lösning med avancerade funktioner”. Så beskrivs IP Softs Amelia i en ny undersökning av chatbotar.
– Vi är hedrade att bli omnämnda som ledare, säger Chetan Dube, vd för företaget.