nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

De är först ut med eSim i mobilen

Äntligen plastkortsfritt i mobilen. Nu kan du som konsument välja en Iphone som inte behöver simkort. Detta då Tre som första operatör i Sverige erbjuder eSim.

  • Artikel annons 1

Det ska vara enkelt med teknik, det säger Tre – och det är väl bara att hålla med om det. Nu tar operatören nästa steg på den resan och lanserar eSim till mobilen.

– eSim är en spännande tjänst som kommer att ha stor inverkan på hur vi använder mobilen framöver. Med eSim för Apple Watch Series 3 påbörjade vi den digitala resan och jag är väldigt glad att vi nu som första operatör i Sverige även kan erbjuda våra kunder eSim i mobilen, säger Johan Johansson, vd på Tre.

 

Esim, eller ”embedded sim” innebär att behovet av ett fysiskt sim-kort försvinner. Istället installeras det enkelt genom att scanna en QR-kod med mobilen.

Förutom fördelen med att det digitala sim-kortet inte tar plats – så är en annan fördel att man kan ha flera abonnemang i samma telefon. I nuvarande generation har Apple en lösning där man kan ha både vanligt sim-kort och eSim aktivt samtidigt.

Ett annat plus är att företag inte behöver hantera fysiska kort vilket underlättar exempelvis vid operatörsbyte.

– Kundnyttan med eSim är stor, för oss som företag ser vi också fördelar. Till exempel skickar vi ut flera tusen fysiska SIM-kort varje månad och vår kundservice får många SIM-kortsrelaterade frågor. När vi under nästa år har en helt digital distribution kan vi effektivisera vår kundservice, sänka kostnader kopplade till SIM-kort och bidra till att minska plast- och metall i samhället, säger Johan Johansson.

Tre erbjuder abonnemang med eSIM i butik från och med den 4 december. I dagsläget har iPhone Xs, iPhone Xs Max och iPhone XR stöd för eSIM.

Etiketter:

  • Annons 3

Fler nyheter

Teknikchefen: ”Varje stad borde ha en CTO”

Möjligheterna är här och tekniken är på plats. Men fortfarande är realisationen av den äkta smarta staden långt borta. Därför efterfrågar Ericssons teknikchef tydligare ledarskap.
– Den smarta staden är inte längre en vision, komersiella 5G system är redan här, säger Erik Ekudden.

  • Annons 4