nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

De är först ut med eSim i mobilen

Äntligen plastkortsfritt i mobilen. Nu kan du som konsument välja en Iphone som inte behöver simkort. Detta då Tre som första operatör i Sverige erbjuder eSim.

  • Artikel annons 1

Det ska vara enkelt med teknik, det säger Tre – och det är väl bara att hålla med om det. Nu tar operatören nästa steg på den resan och lanserar eSim till mobilen.

– eSim är en spännande tjänst som kommer att ha stor inverkan på hur vi använder mobilen framöver. Med eSim för Apple Watch Series 3 påbörjade vi den digitala resan och jag är väldigt glad att vi nu som första operatör i Sverige även kan erbjuda våra kunder eSim i mobilen, säger Johan Johansson, vd på Tre.

 

Esim, eller ”embedded sim” innebär att behovet av ett fysiskt sim-kort försvinner. Istället installeras det enkelt genom att scanna en QR-kod med mobilen.

Förutom fördelen med att det digitala sim-kortet inte tar plats – så är en annan fördel att man kan ha flera abonnemang i samma telefon. I nuvarande generation har Apple en lösning där man kan ha både vanligt sim-kort och eSim aktivt samtidigt.

Ett annat plus är att företag inte behöver hantera fysiska kort vilket underlättar exempelvis vid operatörsbyte.

– Kundnyttan med eSim är stor, för oss som företag ser vi också fördelar. Till exempel skickar vi ut flera tusen fysiska SIM-kort varje månad och vår kundservice får många SIM-kortsrelaterade frågor. När vi under nästa år har en helt digital distribution kan vi effektivisera vår kundservice, sänka kostnader kopplade till SIM-kort och bidra till att minska plast- och metall i samhället, säger Johan Johansson.

Tre erbjuder abonnemang med eSIM i butik från och med den 4 december. I dagsläget har iPhone Xs, iPhone Xs Max och iPhone XR stöd för eSIM.

Taggar:

  • Annons 3

Fler nyheter

Bodens datacentersuccé lockar

De lyckade datacenteretableringarna i Boden har lockat finfrämmande. Nu har en delegation från Spanien varit på besök för att försöka lära sig mer.
– Det här visar att Boden är en global spelare, säger kommunalrådet Claes Nordmark.

  • Annons 4

Enghouse-chefen lämnar – startar eget bolag

Enghouse Interactives chef Michael Stubbing lämnar företaget. Efter mer än ett decennium på bygget är det dags för nya utmaningar.
– Det har varit fantastiskt lärorikt och utvecklande, säger han till Telekom idag.

IP Soft:s chatbot prisas i ny studie

”En idealisk lösning med avancerade funktioner”. Så beskrivs IP Softs Amelia i en ny undersökning av chatbotar.
– Vi är hedrade att bli omnämnda som ledare, säger Chetan Dube, vd för företaget.