nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

De är mest hållbara bolaget i branschen

Bäst på hållbarhet i hela telekombranschen.
Telia har kapat hem titeln ”Branschbäst 2018” i Nordiska Sustainable Brand Index B2B.

 • Artikel annons 1

I år intervjuades 1 000 beslutsfattare om 103 företags miljö- och sociala ansvarstagande, hur hållbarhet påverkar inköpsbesluten och hur de prioriterar hållbarhet internt. Och i toppen av indexlistan hamnade avfalls- och återvinningsföretaget Stena recycling.

– Avfall är en het fråga idag, inte minst politiskt. Att befinna sig i den branschen är därför positivt för varumärket. Med bakgrund i detta har Stena Recycling också varit duktiga på att driva arbetet med plast och hållbar återvinning, säger Erik Elvingsson Hedén, chef för SB Insights som ligger bakom indexet.

De beslutsfattare som intervjuas sitter alla i en position där de har ett inköpsansvar på ett företag med över 500 miljoner kronor i omsättning – så deras åsikt är viktig. Och att då erkännas som ett hållbart företag är av stor betydelse.

Inom telekomindustrin var det Telia som ansåg vara branschbäst och enligt indexet hamnade de på en åttonde plats totalt. Därefter kom Telenor – på plats 50, Tele2 på plats 93 och Tre på 100:e plats.

Topp tio – mest hållbara bolagen enligt svenska beslutsfattare

 1. Stena Recyling
 2. Stora Enso
 3. Lantmännen
 4. SCA
 5. Tetra Pak
 6. Volvo Trucks
 7. Vattenfall
 8. Telia Company
 9. Ragn-Sells
 10. Arla

50. Telenor
93. Tele2
100. Tre

 • Annons 3

Fler nyheter

Telenor Connexion rankas som en av världens främsta

Analysbolaget Gartner rankar Telenor Connexion högt. I företagets rapport framgår det att Iot-bolaget är ett av världens 17 främsta leverantörer.
– Vi ser rapporten som en bekräftelse av vårt erbjudande och som ett bevis på vår förmåga att möta kundernas behov, säger Mats Lundquist, vd på Telenor Connexion.

 • Annons 4

Tele2 och Deutsche Telekom i nytt avtal

Nu ska Tele2:s kunder få bättre kvalitet när de är utomlands.
Den svenska operatören har ingått avtal med Deutsche Telekom Global Carrier, vilket ska ge bättre redundans, tillgänglighet och kvalitet vid roaming.