nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

De ska skapa smartare arbetsplatser med IoT

Ett kontor där man kan skräddarsy arbetsdagen efter behov.
Tack vare IoT-lösningar ska aktivitetsbaserade arbetsplatser bli effektivare.

  • Artikel annons 1

I höstas startade företaget Popinwork något de kallade för ett ”aktivitetsbaserat medlemskontor”. Grundtanken är att man, likt ett gym eller annan aktivitet, betalar för ett medlemskap – och då får tillgång till kontoret. Ett anpassningsbart och flexibelt kontor för de som har fluktuerande behov.

Nu har man inlett ett samarbete med Tieto som ska ge en effektivitetsboost.

Ska implementera ny IoT-lösning

Det nya samarbetet kommer innebära att teknikbolagets IoT-Lösning ”Empathic Building” ska implementeras. Tekniken ska förbättra arbetsmiljön genom realtidsvisualisering och analyser av användardata. Rent konkret innebär det att medlemmar enklare kan hitta lediga arbetsplatser, mötesrum samt vet var specifika kollegor finns.

– Med hjälp av positioneringsteknik kan vi i realtid analysera kontorets beläggning och anpassa användandet av kontoret därefter, säger Karin Ståhl, en av grundarna till Popinwork.

Kontoret på Kungsbron i Stockholm blir det första i Sverige som använder Tieto-lösningen. I Empathic Building kan användare interagera med varandra och skriva meddelanden, fråga efter specifika kompetenser samt rapportera problem eller ge feedback. Saker man hoppas ska ge medlemmar mer kvalitet och öppna upp för samarbeten.

Taggar:, ,

  • Annons 3

Fler nyheter

Bodens datacentersuccé lockar

De lyckade datacenteretableringarna i Boden har lockat finfrämmande. Nu har en delegation från Spanien varit på besök för att försöka lära sig mer.
– Det här visar att Boden är en global spelare, säger kommunalrådet Claes Nordmark.

  • Annons 4

Enghouse-chefen lämnar – startar eget bolag

Enghouse Interactives chef Michael Stubbing lämnar företaget. Efter mer än ett decennium på bygget är det dags för nya utmaningar.
– Det har varit fantastiskt lärorikt och utvecklande, säger han till Telekom idag.