nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Det går undan med Huaweis nya fickrouter.

Dela i 150 Mbit/s

Huawei har tagit fram en fickrouter med stöd för snabbaste varianten av 4g. Du kan dela den mobila internetanslutningen med elva enheter i upp till 150 Mbit/s.

  • Artikel annons 1

Huawei hävdar att E5372 är världens minsta och mest kompakta mobila router med stöd för lte cat4, vilket innebär 4g i hastigheten 150/50 Mbit/s. Den har en räckvidd på upp till 100 meter, är utrustad med dubbla antenner för att säkerställa bra anslutning till mobilnätet, har en inbyggd sms-funktion och plats för sd-kort.

E5372 startas på fem sekunder och drivs av ett 1780mAh-batteri som håller i upp till sex timmar. Den finns även i en större modell med ett 3500mAh-batteri som varar i upp till 12 timmar.

Med Huaweis egenutvecklade app Mobile Control 2.0 kan användaren,med hjälp av sin smartphone eller surfplatta övervaka och hantera personliga inställningar.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

HPE ska ta ledningen inom lagring med nya Primera

Deras nya plattform sägs omdefiniera affärskritisk lagring – tack vare industrins mest avancerade ai och maskininlärning.
– Primera är självkörande, självläkande och självoptimerande, säger Stephan Andersson, Sverigechef för hybrid it på HPE, till Telekom idag.

Tieto och Evry går ihop

Analys

It-konsultbolagen Tieto och Evry slår sina påsar ihop. Tillsammans vill de bli en storspelare på den nordiska marknaden för digitalisering.

Teknikchefen: ”Varje stad borde ha en CTO”

Möjligheterna är här och tekniken är på plats. Men fortfarande är realisationen av den äkta smarta staden långt borta. Därför efterfrågar Ericssons teknikchef tydligare ledarskap.
– Den smarta staden är inte längre en vision, komersiella 5G system är redan här, säger Erik Ekudden.