nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

Delat abonnemang även till Telias företagskunder

40787_teliajobbmulti150

Med Telia Jobbmobil Multi kan upp till tre uppkopplade enheter dela på surfpotten i ett enda abonnemang. För storföretagen finns en liknande lösning som skräddarsys efter behov.

  • Artikel annons 1

Lanseringen är en direkt uppföljning till Telia Mobil Dela, som gör att familjer kan ansluta flera enheter till ett abonnemang (se länkad artikel nedan).

Företagsvarianten är byggt runt en persons abonnemang. Den har en grundkostnad på 449 kronor i månaden. Då ingår fria samtal, sms, mms och 1 GB datatrafik. Varje extra surfanslutning, maxialt tre, kostar 29 kronor i månaden. Surfpotten kan utökas upp till 10 GB data och 4g ingår förutsatt att enheterna stödjer tekniken.

– Från och med nu kan företagskunder ta tillvara alla fantastiska möjligheter som ett riktigt, mobilt arbetssätt innebär. Kundens alla mobila prylar såsom mobiltelefon, bärbar pc och surfplatta kopplas upp mot abonnemanget och delar på den gemensamma surfpotten, säger Ulrika Steg, chef mobilitetstjänster på Telia Sverige.

Allt kommer på samma faktura, vilket minskar den administrativa bördan för företagskunderna. Men för Telia själva har inneburit ganska mycket arbete att få fram lösningen.

– Vi har planerat för det och arbetat med det under en längre tid. Det var många bakomliggande system som behövde anpassas, förklarar Nicholas Rundblom, pressansvarig på Telia.

Fler nyheter

Peter Cederwall och Kent Sävåsen vill att 2improve ska växa i stabil takt.
Peter Cederwall och Kent Sävåsen vill att 2improve ska växa i stabil takt.

Rutinerad duo ser potential till förbättringar

Kent Sävåsen och Peter Cederwall startar konsultbolag 2improve. De rutinerade rävarna ser stor potential till förbättringar i hur företagskommunikation köps och implementeras och lovar att dela med sig av kunskapen i högre grad än konsulter vanligen gör.

Med utbytbara färger och anpassningsbara bakgrunder ska Samsung Gear S passa många olika stilönskemål.
Med utbytbara färger och anpassningsbara bakgrunder ska Samsung Gear S passa många olika stilönskemål.

Samsung släpper Dick Tracy-klocka

Produktnyhet

Till skillnad från de mobilanpassade klockor och armband Samsung släppt tidigare i år har Gear S ett eget simkort och går att ringa ifrån utan att den är ihopkopplad med din vanliga telefon.

”Kunderna brister i beställarkompetens”

All skuld för driftsavbrott ligger inte på operatören

Flera operatörer har de senaste månaderna drabbats av stora driftstörningar för sina företagstjänster. Men en del av ansvaret vilar på kunderna som misslyckats i sin beställarroll. Det menar Roland Pilström, vd för telefonserviceföretaget Kalix Tele24.

Med en satsning på återvinning vill Tre minska mängden mobiltelefoner som ligger i de svenska byrålådorna.
Med en satsning på återvinning vill Tre minska mängden mobiltelefoner som ligger i de svenska byrålådorna.

Tre startar återvinning av mobiler

Din gamla mobiltelefon kan bli pengar till välgörenhet eller minska mobilräkningen när operatören Tre drar igång ett nytt återvinningsprogram.

Farligare skräppost i sommar

Andelen nätfiskemejl som utgav sig för att komma från välkända banker, betaltjänser och nätbutiker ökade kraftigt under sommaren. Det visar statistik från Kaspersky Lab.