nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

Delat abonnemang även till Telias företagskunder

40787_teliajobbmulti150

Med Telia Jobbmobil Multi kan upp till tre uppkopplade enheter dela på surfpotten i ett enda abonnemang. För storföretagen finns en liknande lösning som skräddarsys efter behov.

  • Artikel annons 1

Lanseringen är en direkt uppföljning till Telia Mobil Dela, som gör att familjer kan ansluta flera enheter till ett abonnemang (se länkad artikel nedan).

Företagsvarianten är byggt runt en persons abonnemang. Den har en grundkostnad på 449 kronor i månaden. Då ingår fria samtal, sms, mms och 1 GB datatrafik. Varje extra surfanslutning, maxialt tre, kostar 29 kronor i månaden. Surfpotten kan utökas upp till 10 GB data och 4g ingår förutsatt att enheterna stödjer tekniken.

– Från och med nu kan företagskunder ta tillvara alla fantastiska möjligheter som ett riktigt, mobilt arbetssätt innebär. Kundens alla mobila prylar såsom mobiltelefon, bärbar pc och surfplatta kopplas upp mot abonnemanget och delar på den gemensamma surfpotten, säger Ulrika Steg, chef mobilitetstjänster på Telia Sverige.

Allt kommer på samma faktura, vilket minskar den administrativa bördan för företagskunderna. Men för Telia själva har inneburit ganska mycket arbete att få fram lösningen.

– Vi har planerat för det och arbetat med det under en längre tid. Det var många bakomliggande system som behövde anpassas, förklarar Nicholas Rundblom, pressansvarig på Telia.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Näthinnan är unik för varje människa och Fujitsu läser av den med infrarött ljus.
Näthinnan är unik för varje människa och Fujitsu läser av den med infrarött ljus.

Snart kan du låsa upp mobilen med ögat

Produktnyhet

En snabb blick räcker för att identifiera att du är du. Tekniken fungerar redan och inom ett år ska den finnas på plats i telefoner från Fujitsu.

New-BlackBerry-Slider

Kan Blackberry resa sig?

Blackberry har alla odds mot sig, domaren har räknat till minst åtta, men den forna giganten vägrar ge upp. Nu planerar man att lansera flera nyheter under året. 

Fiber åt alla i Jönköping

Jönköping Energi har beslutat att bygga ut det lokala öppna bredbandsnätet Wetternet i samtliga tätorter och tätbebyggda områden i Jönköpings kommun.

Vodafone satsar småcelligt

Mobiloperatören Vodafone blir först med att distribuera ett helt nytt småcellsystem, som utvecklats gemensamt av Cisco och Spidercloud. Det är tänkt att ge bättre mobiltäckning inomhus i stora lokaler.

Så här ser marknaden ut för uppkopplade prylar i de nordiska länderna, enligt Telias och Arthur D. Littles rapport.
Så här ser marknaden ut för uppkopplade prylar i de nordiska länderna, enligt Telias och Arthur D. Littles rapport.

Iot en snabbväxare i Norden

Redan om tre år spår Telia och konsultbolaget Arthur D Little att det kommer att finnas 102 miljoner uppkopplade saker i Norden.