nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

Delat abonnemang även till Telias företagskunder

40787_teliajobbmulti150

Med Telia Jobbmobil Multi kan upp till tre uppkopplade enheter dela på surfpotten i ett enda abonnemang. För storföretagen finns en liknande lösning som skräddarsys efter behov.

  • Artikel annons 1

Lanseringen är en direkt uppföljning till Telia Mobil Dela, som gör att familjer kan ansluta flera enheter till ett abonnemang (se länkad artikel nedan).

Företagsvarianten är byggt runt en persons abonnemang. Den har en grundkostnad på 449 kronor i månaden. Då ingår fria samtal, sms, mms och 1 GB datatrafik. Varje extra surfanslutning, maxialt tre, kostar 29 kronor i månaden. Surfpotten kan utökas upp till 10 GB data och 4g ingår förutsatt att enheterna stödjer tekniken.

– Från och med nu kan företagskunder ta tillvara alla fantastiska möjligheter som ett riktigt, mobilt arbetssätt innebär. Kundens alla mobila prylar såsom mobiltelefon, bärbar pc och surfplatta kopplas upp mot abonnemanget och delar på den gemensamma surfpotten, säger Ulrika Steg, chef mobilitetstjänster på Telia Sverige.

Allt kommer på samma faktura, vilket minskar den administrativa bördan för företagskunderna. Men för Telia själva har inneburit ganska mycket arbete att få fram lösningen.

– Vi har planerat för det och arbetat med det under en längre tid. Det var många bakomliggande system som behövde anpassas, förklarar Nicholas Rundblom, pressansvarig på Telia.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

DGC växer på telefoni

På två år har DGC närmast fördubblat sin omsättning från affärsområdet telefoni, samtidigt tjänar operatören mindre pengar på verksamheten än de gjorde 2012.

Med touchkontrollerna ovanpå tornet väljer man vilken av funktionerna som ska vara aktiv.
Med touchkontrollerna ovanpå tornet väljer man vilken av funktionerna som ska vara aktiv.

Videotornet en allt i allo för konferensrummet

Produktnyhet

Logitech är inte rädda för att tänka nytt och deras senaste kamera för videomöten, ConferenceCam Connect, ställer det mesta på ända. Kamera, ljud och bildskärmsspegling från mobila enheter samsas i ett cylinderformat torn att ställa på bordet.

Med Business on Messanger vill Facebook bli en naturlig kommunikationsväg mellan företag och deras kunder.
Med Business on Messanger vill Facebook bli en naturlig kommunikationsväg mellan företag och deras kunder.

Mer Facebook i kundtjänsten

Redan idag erbjuder många företag kundservice via Facebook men med konceptet Business on Messenger vill det sociala nätverket lägga beslag på mer av kommunikationen mellan företag och deras kunder.

Kort Bonde-tid hos Clearit

[Uppdaterad] Så sent som i januari klev Peter Bonde på som affärsutvecklare hos Clearit på halvtid. Nu lämnar han uppdraget för att istället fokusera helt på arbetet som försäljningsdirektör hos Icentrex.