nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

Delat abonnemang även till Telias företagskunder

40787_teliajobbmulti150

Med Telia Jobbmobil Multi kan upp till tre uppkopplade enheter dela på surfpotten i ett enda abonnemang. För storföretagen finns en liknande lösning som skräddarsys efter behov.

  • Artikel annons 1

Lanseringen är en direkt uppföljning till Telia Mobil Dela, som gör att familjer kan ansluta flera enheter till ett abonnemang (se länkad artikel nedan).

Företagsvarianten är byggt runt en persons abonnemang. Den har en grundkostnad på 449 kronor i månaden. Då ingår fria samtal, sms, mms och 1 GB datatrafik. Varje extra surfanslutning, maxialt tre, kostar 29 kronor i månaden. Surfpotten kan utökas upp till 10 GB data och 4g ingår förutsatt att enheterna stödjer tekniken.

– Från och med nu kan företagskunder ta tillvara alla fantastiska möjligheter som ett riktigt, mobilt arbetssätt innebär. Kundens alla mobila prylar såsom mobiltelefon, bärbar pc och surfplatta kopplas upp mot abonnemanget och delar på den gemensamma surfpotten, säger Ulrika Steg, chef mobilitetstjänster på Telia Sverige.

Allt kommer på samma faktura, vilket minskar den administrativa bördan för företagskunderna. Men för Telia själva har inneburit ganska mycket arbete att få fram lösningen.

– Vi har planerat för det och arbetat med det under en längre tid. Det var många bakomliggande system som behövde anpassas, förklarar Nicholas Rundblom, pressansvarig på Telia.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Miljonökning för 4g-abonnemang

Vid slutet av 2014 fanns 14,4 miljoner mobilabonnemang i Sverige. Andelen som inkluderade 4g-tjänster ökade med över 2 miljoner, enligt en rapport från PTS.

Egmonts huvudkontor i Köpenhamn.
Egmonts huvudkontor i Köpenhamn.

Egmont putsar upp kommunikationen

Det blir TDC som får i uppdrag att leverera nya kommunikationstjänster till mediekoncernen Egmont. I affären ingår bland annat en ny kontaktcenterlösning.

Flow - ett nytt sätt att skicka och läsa e-post.
Flow - ett nytt sätt att skicka och läsa e-post.

Microsoft planerar gräddfil för e-post till Ios

Om läckta uppgifter stämmer tänker Microsoft släppa en mobilapp för Ios som gör att e-postkonversationer med viktiga kontakter får en gräddfil och mer påminner om sms.

TDC bygger om

Slopar gränser mellan integration och operatörsverksamhet

Organisationsgränserna hos TDC görs om. Istället för att skilja på operatörsverksamhet och integration har allt som rör telefoni och uc nu samlas i en gemensam affärsenhet.

Utseendet hämtas från G4 men tekniskt spelar G4 Stylus och G4c i en lägre division.
Utseendet hämtas från G4 men tekniskt spelar G4 Stylus och G4c i en lägre division.

LG G4 för mindre plånböcker

Produktnyhet

Sin vana trogen låter LG en lite enklare telefon renomésnylta på den senaste toppmodellen. Fast denna gång blir det faktiskt två modeller G4c och G4 Stylus, där den senare utrustats större skärm och penna.