nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

Delat abonnemang även till Telias företagskunder

40787_teliajobbmulti150

Med Telia Jobbmobil Multi kan upp till tre uppkopplade enheter dela på surfpotten i ett enda abonnemang. För storföretagen finns en liknande lösning som skräddarsys efter behov.

  • Artikel annons 1

Lanseringen är en direkt uppföljning till Telia Mobil Dela, som gör att familjer kan ansluta flera enheter till ett abonnemang (se länkad artikel nedan).

Företagsvarianten är byggt runt en persons abonnemang. Den har en grundkostnad på 449 kronor i månaden. Då ingår fria samtal, sms, mms och 1 GB datatrafik. Varje extra surfanslutning, maxialt tre, kostar 29 kronor i månaden. Surfpotten kan utökas upp till 10 GB data och 4g ingår förutsatt att enheterna stödjer tekniken.

– Från och med nu kan företagskunder ta tillvara alla fantastiska möjligheter som ett riktigt, mobilt arbetssätt innebär. Kundens alla mobila prylar såsom mobiltelefon, bärbar pc och surfplatta kopplas upp mot abonnemanget och delar på den gemensamma surfpotten, säger Ulrika Steg, chef mobilitetstjänster på Telia Sverige.

Allt kommer på samma faktura, vilket minskar den administrativa bördan för företagskunderna. Men för Telia själva har inneburit ganska mycket arbete att få fram lösningen.

– Vi har planerat för det och arbetat med det under en längre tid. Det var många bakomliggande system som behövde anpassas, förklarar Nicholas Rundblom, pressansvarig på Telia.

Fler nyheter

Polycom skaffar ny partner i Sverige

Den danska, färska avknoppningen SEC Datacom blir ny distributörspartner till Polycom.
– Tillsammans kommer vi redan i höst att göra ett stort avtryck på marknaden och rita om kartan, säger Michael Enlund, vd för SEC Sverige.

Dennis Södergren och Fredrik Thörnberg på Attendit argumenterar för fortsatt valfrihet på telekommarknaden.
Dennis Södergren och Fredrik Thörnberg på Attendit argumenterar för fortsatt valfrihet på telekommarknaden.

Debatt: Konkurrensen på telemarknaden är hotad

Debatt

Kartan för hela telekombranschen är på väg att ritas om. De stora aktörerna såsom Telia, Tele2 och Telenor arbetar aktivt för att ”låsa” in sina kunder i avtal där kunden inte längre får tillgång till den valfrihet som hittills varit möjlig genom avregleringen av telekommarknaden i Sverige. Avregleringen har inneburit att priserna sjunkit för konsumenter […]

Samsung Knox i gratisversioner

Prispressen på mobile management är hård och med Samsungs nya paketering blir den ännu hårdare. My Knox och Knox Express släpps som gratis tjänster. Premiumversionen för storföretag kostar 1 dollar och den fullfjädrade containerlösningen 3,6 dollar.

Jonas Palmberg, chef för Handels Direkt, sätter stort värde på användarvänligheten i den nya molnväxeln.
Jonas Palmberg, chef för Handels Direkt, sätter stort värde på användarvänligheten i den nya molnväxeln.

Handels köper telefoni från Icentrex

Fackförbundet Handels byter ut telefonimiljön för både mobila kontorsanvändare och kundcenter. Det är Icentrex som får leverera helhetslösningen till cirka 350 användare.

Tab vs Ipad. Samsung går till hårt angrepp mot offentliga upphandlingar som favoriserar Apple. Förvaltingsrätten går på Samsungs linje.
Tab vs Ipad. Samsung går till hårt angrepp mot offentliga upphandlingar som favoriserar Apple. Förvaltingsrätten går på Samsungs linje.

Rätten slog ner på Ipad-upphandling

Kommunerna Trelleborg och Skurup måste göra om upphandlingen av surfplattor. Att enbart fråga efter Apples Ipad är olagligt, enligt förvaltningsrätten i Malmö.

Mysafety protesterar mot uteslutningen

Telemarketingföretaget Mysafety tycker inte att det finns någon saklig grund för uteslutningen från Kontakta. De menar att trenden med anmälningar har vänt och att företaget redan 2012 slutade använda den avtalsbindning som skapat mycket missnöje bland kunderna.

Hemlösas situation är en hjärtefråga för Telisols vd.
Hemlösas situation är en hjärtefråga för Telisols vd. FOTO: Max Ronnersjö

Mobilauktion ger stöd till stadsmission

Returnerade mobiltelefoner ska auktioneras ut till högstbjudande och intäkterna skänkas till Skåne Stadsmission. Det är ett färskt initiativ från telekomåterförsäljaren Telisol.