nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

Delat abonnemang även till Telias företagskunder

40787_teliajobbmulti150

Med Telia Jobbmobil Multi kan upp till tre uppkopplade enheter dela på surfpotten i ett enda abonnemang. För storföretagen finns en liknande lösning som skräddarsys efter behov.

  • Artikel annons 1

Lanseringen är en direkt uppföljning till Telia Mobil Dela, som gör att familjer kan ansluta flera enheter till ett abonnemang (se länkad artikel nedan).

Företagsvarianten är byggt runt en persons abonnemang. Den har en grundkostnad på 449 kronor i månaden. Då ingår fria samtal, sms, mms och 1 GB datatrafik. Varje extra surfanslutning, maxialt tre, kostar 29 kronor i månaden. Surfpotten kan utökas upp till 10 GB data och 4g ingår förutsatt att enheterna stödjer tekniken.

– Från och med nu kan företagskunder ta tillvara alla fantastiska möjligheter som ett riktigt, mobilt arbetssätt innebär. Kundens alla mobila prylar såsom mobiltelefon, bärbar pc och surfplatta kopplas upp mot abonnemanget och delar på den gemensamma surfpotten, säger Ulrika Steg, chef mobilitetstjänster på Telia Sverige.

Allt kommer på samma faktura, vilket minskar den administrativa bördan för företagskunderna. Men för Telia själva har inneburit ganska mycket arbete att få fram lösningen.

– Vi har planerat för det och arbetat med det under en längre tid. Det var många bakomliggande system som behövde anpassas, förklarar Nicholas Rundblom, pressansvarig på Telia.

Fler nyheter

Ett steg tillbaka för telekompaketet

EU:ländernas ministrar kunde inte komma fram till ett beslut om hur en gemensam telekommarknad ska vara utformad och förslaget får nu fortsätta bearbetas på lägre nivå.

Runbo tar 4g till tuffaste miljöerna

Produktnyhet

Ruggade telefonen Runbo Q5 imponerade när den tog plats i vårt testlabb i våras. Efter nyår uppgraderas den med 4g och en av få anmärkningar kan strykas. Bakom hörnet väntar också tillverkarens första 4g-platta, en riktig best med inbyggd komradio

Standardgruppen väljer inte h.264 eller vp8 utan båda.
Standardgruppen väljer inte h.264 eller vp8 utan båda.

Videostriden på webben slutar oavgjort

Valet av videokodare har varit en av de stora stötestenarna i arbetet med Webrtc, standarden som gör det möjligt att köra realtidskommunikation i webbläsaren utan tillägg. En kompromiss ser ut att avsluta striden oavgjord och såväl vp8 som h.264 blir obligatoriska.

Linköping bäst på bredband

Väger man samman tillgången på fasta fibernät, mobilt bredband och digitala tjänster är Linköping den bästa bredbandsstaden i Skandinavien. Det visar den en analys som företaget Nexia gjort på uppdrag av Telenor.

Microsoft och Dropbox har gjort det lättare att använda sina respektive mobilappar tillsammans.
Microsoft och Dropbox har gjort det lättare att använda sina respektive mobilappar tillsammans.

Dropbox integreras med Office i mobilen

Produktnyhet

Det har blivit enklare att redigera Office-filer som lagrats hos Dropbox i mobilen, appen för såväl Ios som Android har integrerats med Microsoft senaste Office-appar.

– Vad är en phablet? Om det ser helt okej ut om man sätter den till örat är det en smartphone, annars är det en phablet.
Gartners Leif-Olov Wallin keynote-talade om mobilitet på höstens Nolldistans.
– Vad är en phablet? Om det ser helt okej ut om man sätter den till örat är det en smartphone, annars är det en phablet. Gartners Leif-Olov Wallin keynote-talade om mobilitet på höstens Nolldistans.

Gartner: Designa för diversitet

Telekom idags konferens Nolldistans, som gick av stapeln den 26 november, hade Gartner-analytikern och mobiltetsexperten Leif-Olov Wallin som keynote-talare. Att försöka standardisera mobila lösningar på en plattform eller en typ av enheter menar han är meningslöst.
– Vad ni än gör, tänk multi, multi, multi!