nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

Delat abonnemang även till Telias företagskunder

40787_teliajobbmulti150

Med Telia Jobbmobil Multi kan upp till tre uppkopplade enheter dela på surfpotten i ett enda abonnemang. För storföretagen finns en liknande lösning som skräddarsys efter behov.

  • Artikel annons 1

Lanseringen är en direkt uppföljning till Telia Mobil Dela, som gör att familjer kan ansluta flera enheter till ett abonnemang (se länkad artikel nedan).

Företagsvarianten är byggt runt en persons abonnemang. Den har en grundkostnad på 449 kronor i månaden. Då ingår fria samtal, sms, mms och 1 GB datatrafik. Varje extra surfanslutning, maxialt tre, kostar 29 kronor i månaden. Surfpotten kan utökas upp till 10 GB data och 4g ingår förutsatt att enheterna stödjer tekniken.

– Från och med nu kan företagskunder ta tillvara alla fantastiska möjligheter som ett riktigt, mobilt arbetssätt innebär. Kundens alla mobila prylar såsom mobiltelefon, bärbar pc och surfplatta kopplas upp mot abonnemanget och delar på den gemensamma surfpotten, säger Ulrika Steg, chef mobilitetstjänster på Telia Sverige.

Allt kommer på samma faktura, vilket minskar den administrativa bördan för företagskunderna. Men för Telia själva har inneburit ganska mycket arbete att få fram lösningen.

– Vi har planerat för det och arbetat med det under en längre tid. Det var många bakomliggande system som behövde anpassas, förklarar Nicholas Rundblom, pressansvarig på Telia.

Fler nyheter

Artvise Kundtjänst-plattform är bara 1,5 år men har redan plockar hem flera kommunala affärer till företaget.
Artvise Kundtjänst-plattform är bara 1,5 år men har redan plockar hem flera kommunala affärer till företaget.

Artvise plockar kommunaffärer

Artvise kundtjänst-plattform är helt inriktad på att hantera offentliga verksamheters krav och behov. I augusti har man vunnit två kommunala affärer.

bild

Piteås app ska få igång dialogen

Piteå kommun vill ha igång dialogen med medborgarna genom en smartphone-applikation. Men efter lanseringen i sommar har man upptäckt fler nyttiga användningsområden.

Partierna oeniga om telefonförsäljning

Partierna är överens om att roamingen ska bort, men när det gäller huruvida telefonförsäljare måste ha godkännande i förhand för att ringa konsumenter är man oense. Det visar en undersökning som Sveriges konsumenter gjort med riksdagspartierna.

BB Sophia larmar direkt till dect-telefonerna istället för att utrustningen ska stå och pipa och blinka. Det ger en tystare och lugnare vårdmiljö.
BB Sophia larmar direkt till dect-telefonerna istället för att utrustningen ska stå och pipa och blinka. Det ger en tystare och lugnare vårdmiljö.

Här föds bebisar i lugn och ro

BB Sophia skickar larm till luren

Förlossningskliniken BB Sophia har kopplat ihop de avancerade sjukvårdssystem med en kommunikationslösning. Det gör att larm skickas direkt till personalens bärbara telefoner och man slipper pipande och blinkande displayer.

Staka ut riktningen

– så förbereder du dig för nya nummerplanen

PTS vill slopa både riktnummer och särskilda mobilnummer. Tidsplanen är lång men redan nu kan det vara bra att förbereda sig inför förändringarna.