nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

Delat abonnemang även till Telias företagskunder

40787_teliajobbmulti150

Med Telia Jobbmobil Multi kan upp till tre uppkopplade enheter dela på surfpotten i ett enda abonnemang. För storföretagen finns en liknande lösning som skräddarsys efter behov.

  • Artikel annons 1

Lanseringen är en direkt uppföljning till Telia Mobil Dela, som gör att familjer kan ansluta flera enheter till ett abonnemang (se länkad artikel nedan).

Företagsvarianten är byggt runt en persons abonnemang. Den har en grundkostnad på 449 kronor i månaden. Då ingår fria samtal, sms, mms och 1 GB datatrafik. Varje extra surfanslutning, maxialt tre, kostar 29 kronor i månaden. Surfpotten kan utökas upp till 10 GB data och 4g ingår förutsatt att enheterna stödjer tekniken.

– Från och med nu kan företagskunder ta tillvara alla fantastiska möjligheter som ett riktigt, mobilt arbetssätt innebär. Kundens alla mobila prylar såsom mobiltelefon, bärbar pc och surfplatta kopplas upp mot abonnemanget och delar på den gemensamma surfpotten, säger Ulrika Steg, chef mobilitetstjänster på Telia Sverige.

Allt kommer på samma faktura, vilket minskar den administrativa bördan för företagskunderna. Men för Telia själva har inneburit ganska mycket arbete att få fram lösningen.

– Vi har planerat för det och arbetat med det under en längre tid. Det var många bakomliggande system som behövde anpassas, förklarar Nicholas Rundblom, pressansvarig på Telia.

Fler nyheter

Sverige står sig bra när det gäller genomsnittlig nedladdningshastighet i mobilnäten.
Sverige står sig bra när det gäller genomsnittlig nedladdningshastighet i mobilnäten.

Sverige högt på topplista över snabbaste mobilnäten

Med hjälp av appen Netradar mäter finska forskare hur snabba de europeiska mobilnäten är. Sverige placerat sig på en hedrande fjärdeplats men två av våra nordiska grannar är bättre.

Tele2-tjänst ska stoppa ddos-attacker

Att genomföra en överbelastningsattack är nu så enkelt och billigt att även mindre företag riskerar att bli måltavlor. Det menar Tele2 som lanserar ett ddos-skydd som tjänst för smb-segmentet. Blir trafikflödet onormalt stort stoppas det redan innan det når kundens servrar.

SAS piloter kör numera flygplan med en digital pilotväska, all information finns numera på en Ipad.
SAS piloter kör numera flygplan med en digital pilotväska, all information finns numera på en Ipad. FOTO: SAS

SAS kör digital pilotväska med hjälp av wifi-hotspots

Genom ett världstäckande nät av wifi-hotspots har flygpersonalen på SAS kunnat slopa den tunga pilotväskan. På sätt har man ökat effektiviteten, säkerheten men också kunnat minska bränslekostnaden.

PTS skärper tonen om driftsäkerheten

– nya krav på operatörerna

Under året väntas nya föreskrifter från PTS om driftsäkerhet för kommunikationsnät. Myndigheten byter nu från råd om hur företag ska arbeta, till föreskrifter.

DGC håller i SF Bios nättrådar framöver.
DGC håller i SF Bios nättrådar framöver. FOTO: SF Bio

SF Bio förlänger med DGC

Det blir DGC som får uppdraget att knyta ihop de svenska och norska SF biograferna de närmaste tre åren.