nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Framöver är det mobila tjänster i Tres nät som gäller hos DGC. FOTO: Tre

DGC byter mobilnät

Tre blir ny service provider

Konkurrerar man om samma kunder som nätägaren är det svårt att få ett fördelaktigt service provider-avtal. Ett gynnsammare upplägg får nu DGC att byta från Tele2:s mobilnät till Tres.

  • Artikel annons 1

Jörgen Qwist, vd på DGC

– Det är viktigt för oss att vi har konkurrenskraftiga mobila tjänster och vi ser nu mycket fram emot att samarbeta med Tre, säger DGC:s vd Jörgen Qwist.

Så sent som för två år sedan tog DGC sitt pick och pack och flyttade från Telias till Tele2:s mobilnät. Nu är det åter dags för ett byte av mobil service provider, denna gång till Tre.

– Att vi krigat om samma kunder har inte gett de bästa förutsättningar för ett bra samarbete, säger DGC:s vd Jörgen Qwist.

Ti: Betyder det att ni haft svårt att få tillräckligt bra priser från Tele2?

– Ja, så är det. De blir för dyra.

Tre har annat fokus

I förhållande till Tre är konkurrenssituationen annorlunda vilket bäddat för ett bättre avtal.

– Vårt telefonierbjudande riktar sig primärt till stora kunder inom privat och offentlig sektor och då Tre har sitt företagsfokus på små och medelstora företag kommer vi att komplettera varandra på ett bra sätt, säger Jörge Qwist.

Befintliga kunder kommer även fortsättningsvis att få sina mobila tjänster via Tele2:s nät under avtalstiden men för nya kunder blir det från och med nu Tres nät som gäller.

– Avtalet med Tre gäller från nu och vi börjar leverera tjänster under andra kvartalet i år. Eftersom vi jobbar med större kunder är det i regel leveranstid så det innebär inget problem.

”Ett fullgott alternativ”

Ti: Tres täckning är inte lika utbyggd i delar av landet som Tele2:s, hur påverkar det er och kunderna?

– Tre har inte profilerat sig som starka i Norrlands inland och det kan säkert var påverka, speciellt i jämförelse med Telias 2g-nät. Men nätoperatörerna har olika bra täckning på olika platser. Jag har själv haft Tre som operatör privat i många år och ser det som ett fullgott alternativ.

Om och i så fall hur bytet av service provider också kommer att påverka DGC:s mobila produktutbud tycker Jörgen Qwist det är för tidigt att uttala sig om.

–Initialt innebär det ingen förändring men på sikt ser vi fram emot nya tjänster som exempelvis samtal via wifi. Men just nu ser vi inte det, säger han.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

”Arbetssätt och kultur är levande och behöver ständigt underhåll”

Nyheter

Öppenhet, interaktion, flexibilitet, kreativitet och synergi. När Tre utvecklade sitt nya huvudkontor var visionen tydlig.
Men hur har det fallit ut i verkligheten?
– Första veckan i 3Huset var jag glatt överraskad över nyfikenheten och hur mycket våra medarbetare nyttjade möjligheterna, säger Helena Körberg, projektledare för Tres nya huvudkontor.