nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

DGC fixar grön el till kunderna

Som en del i företagets miljömål tar DGC ansvar för den el som förbrukas av kundplacerad utrustning.

  • Artikel annons 1

Främst är det kundplacerade modems elförbrukning som man riktar in sig på. Det DGC gör är att räkna in elen som förbrukas av den utrustning som finns placerad hos kunderna i de egna miljömålen. Om elproduktionen orsakar ett utsläpp av växthusgaser så tar DGC ansvar för det.

DGC löser det genom att köpa förnyelsebara ursprungsgarantier som täcker upp för de växthusgaser som man beräknar att kundplacerad utrustning kommer att skapa. Syftet med den typen av garantier är att det inte ska säljas mer el av en viss typ än vad som produceras.

– Vår tillväxt ska vara grön och hållbar, nu tar vi ytterligare ett steg till 100 procent förnyelsebar energi och helt klimatneutrala datakommunikations- och it-tjänster, säger Jörgen Qwist, vd för DGC.

Etiketter:,

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

HPE ska ta ledningen inom lagring med nya Primera

Deras nya plattform sägs omdefiniera affärskritisk lagring – tack vare industrins mest avancerade ai och maskininlärning.
– Primera är självkörande, självläkande och självoptimerande, säger Stephan Andersson, Sverigechef för hybrid it på HPE, till Telekom idag.

Tieto och Evry går ihop

Analys

It-konsultbolagen Tieto och Evry slår sina påsar ihop. Tillsammans vill de bli en storspelare på den nordiska marknaden för digitalisering.