nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Digital hjälp till 1000

Projektet Kickstart digitalisering har fått mer pengar från Tillväxtverket. Nu ska svenska företag få hjälp med sin digitala övergång för att ligga före sina utländska konkurrenter.

  • Artikel annons 1

Förra året genomförde Teknikföretagen tillsammans med IF Metall och RISE, Research Institutes of Sweden, ett projekt för att stödja 100 små och medelstora företag i deras digitala transmission. Projektet finansierades av Tillväxtverket och målet var att svenska teknikföretag skulle få ett digitalt försprång jämfört med andra länder.

Parterna har nu kommit fram till att projektet var lyckat och Tillväxtverket har skjutit till medel så att Kickstart digitalisering från och med i höst ska stödja minst 1 000 företag.

Målgruppen är små och medelstora industri- och teknikföretag som har begränsade medel för att själva hinna med att sätta sig in i digitaliseringens möjligheter.

– Vi har ett uppdrag att stärka näringslivet. Med Kickstart digitalisering vill vi inspirera företagen att se de digitala möjligheterna och dela med oss av vår kunskap och erfarenhet för att sänka trösklarna att komma igång, säger Pia Sandvik, vd för RISE, i ett uttalande.

Läs mer om projektet här

  • Annons 3

Fler nyheter

Box presenterar ny tjänst

Lagra din data var du vill – utan att det påverkar användarupplevelsen. Nu har molnföretaget Box lanserat sin nya tjänst.
– Med Box Zones får företaget det bästa av två världar, säger Jeetu Patel, produktchef på företaget.

  • Annons 4

Nytt nordiskt samarbete om 5g

Världens första sammanlänkade 5g-region. Under årets nordiska statsministermöte undertecknades en ny avsiktsförklaring.
– Utvecklingen av 5G är på frammarsch och den nordiska regionen ska ligga i framkant i den utvecklingen, säger statsminister Stefan Löven.

Så hanterar Telekom idag GDPR

Arbetet med dataskyddsförordningen, GDPR, har varit intensivt den sista tiden för att vi ska vara klara till den 25 maj. Nu finns alla bitar på plats hos Telekom idag och vår ägare Pauser Media.

Operatörerna: ”Skapas risker för monopolisering”

Konkurrens ger snabb och bred nätutbyggnad. Men i skiftet till 5g finns det stora risker för att enskilda aktörer får osunda fördelar.
– De föreslagna auktionsreglerna för 700 MHz-auktionen är inte konstruerade för att säkerställa hård konkurrens, säger Samuel Skott på Tele2.

Utmanaren: ”Verkligheten har kommit ikapp vår idé”

Ett mobilabonnemang som inte kostar pengar – men där användarna får betala med sin tid.
Det är uppstickaren Wifogs strategi för att kapa till sig marknadsandelar.
– Det här är en affärsmodell man kan använda inom många branscher, säger Peter Håkansson, vd för företaget.