nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

Digital kompis på tåget

SJ fortsätter sin digitala resa och lanserar nu en chatbot som ska hjälpa resenärer med svar på relevanta frågor.

Nu även med chatbot
Nu även med chatbot
  • Artikel annons 1

I våras lanserades mobilappen SJ Labs med funktioner för att hitta ledig sittplats på tåget, hitta på stationen och lite annat smått och gott. I samarbete med app-tillverkaren Bontouch integreras nu även en chatbot i appen. Den lille boten hämtar svar från en databas och kan hjälpa den vilsne tågresenären med de flesta frågor som kabinpersonalen vanligtvis kan svara på. Som till exempel vad som serveras i bistron och vilka regler som finns för bagage.

– Chatlösningar för kunder har funnits länge och det har också gjorts olika försök med automatisering, men nu börjar tekniken bli så mogen att en bot-baserad lösning blir användbar på allvar, säger Martin Forsling, vd på Bontouch.

Appen SJ Labs finns för både Android och Iphone.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

  • Annons 3

Fler nyheter

Fler tror på intrång

En majoritet av alla it-chefer inom telekomindustrin tror att försöken till dataintrång kommer att öka. Men bara två av fem tror att de kommer öka investeringarna i företagets cybersäkerhet.

Fler mobilabonnemang och mer data

PTS senaste rapport om telekommarknaden bekräftar vad många inom telekombranschen redan förutspått. Mobilabonnemang med minst en Gigabyte per månad ökar och utbyggnaden av bredband via fiber börjar märkas.

  • Annons 4

Risk för missnöje när nätverket inte testas innan köp

Krönika

Vi har väl alla gått och letat efter täckning eller varit med om att Skypesamtalet hackar och bryts? När arbetsplatsens trådlösa nätverk inte längre klarar uppgiften är det oftast en uppgradering till modernare teknik som är lösningen. Men hur tar man reda på vilken utrustning som behövs för att möta behoven? Alla leverantörer kan idag […]

Prenumerera på Telekom idags nyhetsbrev. Det är helt gratis. Anmäl dig här