nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Digitala lösningar för vården testas i ny pilotstudie

Imaginecare, Capio och Telia testar en ny tjänst inom primärvården. 500 patienter ska nu delta i en pilotstudie och få hjälp med hjärtsvikt, högt blodtryck och psykisk hälsa genom en digital tjänst.

  • Artikel annons 1

Den nya tjänsten ska hjälpa patienter inom primärvården att hantera sin hälsa oberoende av plats och tid på dygnet. 500 utvalda patienter från Åkermyntas vårdcentral i Hässelby ska delta i en pilotstudie som är ett samarbetsprojekt mellan hälso- och sjukvårdsförvaltningen, Karolinska Institutet, Stockholms läns landsting, Telia, Capio med partnern Imaginecare.

Under sex månader ska en digital tjänst prövas för att se om man kan möjliggöra en säker kommunikationskanal för patienterna och vårdpersonalen på Capio via textmeddelanden och video.

Digitala lösningar för en ökad livskvalitet

Syftet med pilotstudien är att möjliggöra kommunikationen, delaktigheten och transparensen mellan patienter och sjukvård. Förhoppningen är att digitala lösningar ska bidra till en ökad livskvalitet för patienterna.

– Med digitaliseringens kraft eftersträvar vi att sätta patienten i centrum med utökad delaktighet och engagemang i sin egenvård säger Alex Jaranka, projektansvarig på Capio i ett pressmeddelande.

Telia har fokuserat på införandet av innovativa och digitala tjänster till pilotstudien. De ska leverera en tjänst som innehåller logistik, drift, mjukvara, hårdvara och support. Teleoperatören påbörjade sin satsning inom vård och hälsa tidigare i år och startade då ett samarbete med Imaginecare. Målet är nu att underlätta vårdenheter som vill supporta deras patienter med hjälp av digitala verktyg.

Ett proaktivt hälsostöd

– Imaginecare vill erbjuda ett proaktivt hälsostöd som stärker personens egenkraft. Tillsammans med våra partners vill vi driva utvecklingen mot en mer nära och tillgänglig vård för Stockholms invånare, säger Gustav Hjelmgren på Imaginecare.

Patienter som lider av kroniska sjukdomar spenderar största delen av sin tid utanför vården. Därför vill man nu att vården ska omorganiseras på så sätt att den hjälper patienten oberoende av plats och tid på dygnet.

Etiketter:

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

HPE ska ta ledningen inom lagring med nya Primera

Deras nya plattform sägs omdefiniera affärskritisk lagring – tack vare industrins mest avancerade ai och maskininlärning.
– Primera är självkörande, självläkande och självoptimerande, säger Stephan Andersson, Sverigechef för hybrid it på HPE, till Telekom idag.

Tieto och Evry går ihop

Analys

It-konsultbolagen Tieto och Evry slår sina påsar ihop. Tillsammans vill de bli en storspelare på den nordiska marknaden för digitalisering.