nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Doro lanserar nytt och enkelt

Doros senaste smartphone är precis som föregångarna riktad till de som värdesätter användarvänlighet och enkelhet.

8040 med laddstation
  • Artikel annons 1

Doro 8040 liknar på många sätt föregångaren 8030 men ska enligt tillverkaren vara mer ergonomiskt utformad med rundade kanter. Det här är Doros sjätte mobiltelefon i ordningen och precis som föregångarna ligger fokus på stora tecken på 5-tums HD-skärmen och tydliga fysiska knappar för navigering. Även ljudet är anpassat för att vara tydligt och lätt att justera för att få hög volym vid samtal.

På nya modellen 8040 har tillverkarna valt att fördubbla minnet så det numera finns 2 GB RAM och 16 GB minnesplats. Operativsystemet är Android 7.1 (Nougat), det finns en bakre 8 MP kamera med blixt och förstås Doros egna hjälpfunktioner som bland annat webbtjänsten My Doro och en inbyggd assistent som visar och förklarar hur olika funktioner funkar. Medföljer gör också den horisontella laddstationen som kan funka som klocka, alarm eller liknande.

Doro 8040 finns på marknaden från och med september månad.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Test: Huawei P20 Pro i toppklass

Mobiltest

Kinesiska Huawei har en av världens absolut största utvecklingsbudgetar. Mycket går såklart åt till att utveckla 5g. Men en del läggs också på artificiell intelligens och det har man stoppat in i nya telefonen P20 Pro.