nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Driftlarm i mobilen hos Åkers Sweden

  • Artikel annons 1

Åkers Sweden, en del av Åkers-koncernen som tillverkar valsar för stålindustrin, väljer larm- och telefonilösning från Spring Mobil. Alla anställda i Åkers Sweden som har egen telefonanknytning får nu istället en egen mobiltelefon. Driftstörningar rapporteras direkt till dessa telefoner vilket effektiviserar produktionen samtidigt som medarbetarnas tillgänglighet förbättras.

Tidigare har Åkers Sweden övervakat verksamheten och eventuella produktionsstörningar med hjälp av en skärm som kontinuerligt kontrollerats av förbipasserande medarbetare. Med Spring Mobils industrilösning får istället berörda medarbetare vetskap om driftsstörningar i realtid, genom sin mobiltelefon.

– Vi behövde uppdatera vår larmlösning och visste samtidigt att vi behövde ny och modern företagstelefoni. Med Spring Mobils kombinerade industrilösning integreras vår telefoni med avancerad larmteknologi och med ett eget mobilnät framtidssäkrar vi vår kommunikation, säger Kerstin Konradsson, VD för Åkers Sweden.

  • Annons 3

Fler nyheter

Bodens datacentersuccé lockar

De lyckade datacenteretableringarna i Boden har lockat finfrämmande. Nu har en delegation från Spanien varit på besök för att försöka lära sig mer.
– Det här visar att Boden är en global spelare, säger kommunalrådet Claes Nordmark.

  • Annons 4

Enghouse-chefen lämnar – startar eget bolag

Enghouse Interactives chef Michael Stubbing lämnar företaget. Efter mer än ett decennium på bygget är det dags för nya utmaningar.
– Det har varit fantastiskt lärorikt och utvecklande, säger han till Telekom idag.

IP Soft:s chatbot prisas i ny studie

”En idealisk lösning med avancerade funktioner”. Så beskrivs IP Softs Amelia i en ny undersökning av chatbotar.
– Vi är hedrade att bli omnämnda som ledare, säger Chetan Dube, vd för företaget.