nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

FOTO: News Oresund

Efter nedskärningarna – nu nyanställer Sony

I flera år har tonerna gått i moll. Men nu ser det ut att ha vänt för Sony i Skåne.
Enligt uppgifter ska hundra personer nyanställas och dessutom ska man i Lund få globalt ansvar för mjukvaruppdateringar för mobiler.

  • Artikel annons 1

Sony Mobile har på senare år fört en tynande tillvaro i Lund och så sent som i höstas vaslades nära 200 personer. Men det var då, nu är det annat ljud i skällan och företaget ska istället förstärka och anställa nytt, det rapporterar Sydsvenskan.
Nysatsningen kommer inte heller begränsas till mobiltelefondelen, utan hela koncernen ska servas.

Så vad är det företaget kommer satsa på? Jo, de nya tjänsterna kommer bland annat vara inriktade på mobilnät, inklusive standardisering och patentfrågor för 5- och 6g.
Därtill kommer mobilsegmentet att införlivas i ett nytt affärsområde kallat för Electronics Products & Solutions som förutom mobiler även innehåller tv, ljud och kameror.

Efter genomförda förändringar, som innebär att verksamheten i Lund får ansvar för alla mjukvaruppdateringar av telefoner samt utökat ansvar för nya mobiler, kommer Lunda-kontoret sysselsätta runt 900 personer.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

HPE ska ta ledningen inom lagring med nya Primera

Deras nya plattform sägs omdefiniera affärskritisk lagring – tack vare industrins mest avancerade ai och maskininlärning.
– Primera är självkörande, självläkande och självoptimerande, säger Stephan Andersson, Sverigechef för hybrid it på HPE, till Telekom idag.

Tieto och Evry går ihop

Analys

It-konsultbolagen Tieto och Evry slår sina påsar ihop. Tillsammans vill de bli en storspelare på den nordiska marknaden för digitalisering.