nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Haanpaa är ett finländskt transportföretag med verksamhet i övriga Norden och Ryssland.

En bil kommer lastad – med surfplatta

Transportbolaget Haanpaa tar in surfplattor från TDC för den svenska verksamheten. Totalt rör det sig om 400 användare.

  • Artikel annons 1

Haanpaa är ett finländskt transportföretag, men opererar i Norden och in i Ryssland. Nu ska föraren ombord på den svenska verksamhetens lastbilar utrustas med surfplattor från TDC. Totalt handlar det om runt 400 Samsung Galaxy Tab S med 8,4 tumsskärm. Utrustningens yttre egenskaper, som tålighet och storlek, har varit starkt avgörande. Bland annat får plattorna inte vara för stora för att de enkelt ska kunna hanteras i förarhytten. Dessutom levereras de med ett tåligt skal, för att klara livet ute på vägarna.

– Vi började titta på frågan i den änden, säger Fredrik Bergström, ansvarig säljare på TDC.

En annan viktig faktor har varit kamerans kvalitet, eftersom plattorna bland annat kommer att användas för att skanna in olika dokument som fraktsedlar, som sedan lagras i en molntjänst. På det sättet försvinner behovet av papper och penna. Plattorna ska också användas för mejl, intranät och rapportering av avvikelser.

– Det var aldrig tal från kundens sida om Ipad. Vi hade dessutom möjligheten att visa upp den här surfplattan i ett tidigt skede, innan den släppts, och kunde visa att den skulle ha en lång livstid, säger Fredrik Bergström.

Haanpaa själva hanterar surfplattorna, som driftsattes under slutet av förra året och början av detta. TDC ska förutom själva surfplattorna också leverera den surf som krävs ute på vägarna. Avtalet sträcker sig över två år.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Luleå bygger testmiljö för 5g

Snart ska Luleå få 5g. Stadens universitet kommer tillsammans med bland annat Telia och Ericsson bygga en testmiljö.
– Vi är upprymda över att få en av de första 5g-installationerna i Sverige, säger projektledaren Karl Andersson.