nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

En kvart om dagen till Facebook

En tredjedel använder Facebook minst en kvart per arbetsdag, enligt en undersökning som it-bemanningsföretaget Centric låtit genomföra. Mest Facebook-aktiva är stockholmarna.

  • Artikel annons 1

41,2 procent av stockholmarna använder Facebook minst en kvart per arbetsdag, medan andelen göteborgare som gör samma sak endast är 28,6 procent. Men det behöver naturligtvis inte betyda att man sitter och prokrastinerar, Facebook börjar bli ett ganska vanligt arbetsredskap. Både för rekrytering men också som socialt verktyg på arbetsplatser.

– Vi sköter arbetsrelaterade sysslor på fritiden och sköter privata saker på arbetstid. Att människor sedan använder sociala medier under arbetsdagen behöver ju inte nödvändigtvis innebära att de skippar arbetet, Det kan ju innebära att de sköter arbetsrelaterade uppgifter i sociala medier, säger Klas Bonde, vd på Centric.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

HPE ska ta ledningen inom lagring med nya Primera

Deras nya plattform sägs omdefiniera affärskritisk lagring – tack vare industrins mest avancerade ai och maskininlärning.
– Primera är självkörande, självläkande och självoptimerande, säger Stephan Andersson, Sverigechef för hybrid it på HPE, till Telekom idag.

Tieto och Evry går ihop

Analys

It-konsultbolagen Tieto och Evry slår sina påsar ihop. Tillsammans vill de bli en storspelare på den nordiska marknaden för digitalisering.

Teknikchefen: ”Varje stad borde ha en CTO”

Möjligheterna är här och tekniken är på plats. Men fortfarande är realisationen av den äkta smarta staden långt borta. Därför efterfrågar Ericssons teknikchef tydligare ledarskap.
– Den smarta staden är inte längre en vision, komersiella 5G system är redan här, säger Erik Ekudden.