nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

EQT bildar ny it-driftsjätte

En sammanslagning som skapar en av de största it-driftsleverantörerna i Sverige.
EQT har valt att slå ihop Candidator med DGC.
– Ser hög logik samt stora möjligheter i att kombinera de två bolagen, säger Johan Dettel, på EQT Partners.

  • Artikel annons 1

Jörgen Qwist blir koncernchef för nya gruppen Candidator DGC

Det var i juni i fjol som EQT förvärvade DGC IT-drift, och när man tidigare i år köpte Candidator undrade många hur det skulle bli med de två. Nu kommer ett svar. De båda företagen kommer att slås ihop i en ny grupp kallad Candidator DGC. Detta eftersom man ser att verksamheterna ”kompletterar varandra strategiskt”.

Det nya företaget kommer att ha en omsättning på runt en miljard kronor vilket innebär att man därmed kommer vara en av Sveriges störst it-driftsleverantörer.

Fördelen jämtemot att driva dem som två separata bolag är att kunna bredda erbjudanden samt ha möjligheten att rikta in sig på större kunder.

– EQT har följt marknaden för it-drift under lång tid. Candidator och DGC IT-drifts verksamheter kompletterar varandra, både geografiskt och genom starka erbjudanden i sina respektive kundsegment. Marknaden för IT-tjänster står inför stora förändringar där vi ser en ökad efterfrågan på digital säkerhet och skräddarsydda molntjänster. Genom bildandet av Candidator DGC skapar EQT en stark grund från vilken den gemensamma gruppen kan erbjuda ökad kundnytta bland annat inom dessa områden, säger Johan Dettel, partner och investeringsrådgivare på EQT.

Qwist blir koncernchef

Tidigare DGC-chefen Jörgen Qwist kliver in som koncernchef för Candidator DGC och han menar att den nya gruppindelningen kommer ge både bredden och spetsen som behövs för att kunna sno till sig de allra största kunderna.

Inledningsvis kommer de båda företagen att gå under egen flagg och namn, men över tid ska de slås ihop under ett gemensamt. Exakt när det kommer att ske återstår att se.

  • Annons 3

Fler nyheter

Bodens datacentersuccé lockar

De lyckade datacenteretableringarna i Boden har lockat finfrämmande. Nu har en delegation från Spanien varit på besök för att försöka lära sig mer.
– Det här visar att Boden är en global spelare, säger kommunalrådet Claes Nordmark.

  • Annons 4

Enghouse-chefen lämnar – startar eget bolag

Enghouse Interactives chef Michael Stubbing lämnar företaget. Efter mer än ett decennium på bygget är det dags för nya utmaningar.
– Det har varit fantastiskt lärorikt och utvecklande, säger han till Telekom idag.

IP Soft:s chatbot prisas i ny studie

”En idealisk lösning med avancerade funktioner”. Så beskrivs IP Softs Amelia i en ny undersökning av chatbotar.
– Vi är hedrade att bli omnämnda som ledare, säger Chetan Dube, vd för företaget.