nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

EQT köper DGC – lägger miljardbud

DGC får nya ägare i form av riskkapitalbolaget EQT. Budet ligger på 2,3 miljarder.

  • Artikel annons 1

Riskkapitalbolaget EQT satsar på att bli en viktig spelare inom telekom och it. Nu köper man huvuddelen av DGC för 2,3 miljarder kronor. Planen, som det ser ut nu, är att kombinera DGC med tjänster från IP-Only, ett företag som EQT redan är huvudägare i.

– Vi är imponerade av vad David Giertz, Jörgen Qwist och de anställda på DGC har byggt upp under de senaste 30 åren. DGC är en etablerad utmanare på den svenska IT- och telekommarknaden med ett starkt kundfokus och en entreprenöriell kultur. EQT är genom ägandet i IP-Only redan aktiv inom den svenska telekommarknaden som står inför omfattande förändringar. IP-Only har tillsammans med EQT transformerats till en framtidssäkrad operatör genom betydande investeringar i ett finmaskigt fibernät som möjliggör digitaliseringen av samhället. Tillsammans med DGC:s it-driftsverksamhet skapas betydande samarbetsmöjligheter på en snabbt föränderlig marknad, säger Johan Dettel, Partner på EQT Partners AB som verkar som investeringsrådgivare till EQT:s fonder.

IP-Only har inte varit inblandade i affären, men hamnar nu alltsa inom samma koncern. EQT är också tydliga med att man ser möjligheter till samarbete mellan de båda.

– Att vi nu kommer att ingå i samma koncern och arbeta sida vid sida öppnar fantastiska möjligheter. DGC och IP-Only har båda en entreprenöriell kultur och vi delar i mångt och mycket samma värdegrund. Det känns viktigt med tanke på den snabba tillväxtresa som vi båda just nu är inne i. Tillsammans blir vi den viktigaste utmanaren på telekommarknaden, säger Henrik Ringmar, vd på IP-Only.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

  • Annons 3

Fler nyheter

FMI väljer iipax one

Ida Infront, dotterbolag till Addnode Group, har fått uppdraget att leverera dokument- och ärendehanteringssystem till Fastighetsmäklarinspektionen, FMI

Digital hjälp till 1000

Projektet Kickstart digitalisering har fått mer pengar från Tillväxtverket. Nu ska svenska företag få hjälp med sin digitala övergång för att ligga före sina utländska konkurrenter.

  • Annons 4

5G tidigare än beräknat

Rapporter om att stora telekombolag landsätter storskaliga 5G-projekt duggar allt tätare över hela världen. Branschanalytiker spår nu hur 5G utvecklingen ser ut en bit in i framtiden.

Förstärker 5G-signaler

Trots att 5G ännu inte lanserats på de breda kommersiella kanalerna sker tekniska förbättringar för att vässa signalerna.

Prenumerera på Telekom idags nyhetsbrev. Det är helt gratis. Anmäl dig här