nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Ericsson back 5 miljarder

Telekomkoncernen meddelar att förlusten för det tredje kvartalet blir mycket högre än förväntat och pekar mot minusbelopp på över fem miljarder

  • Artikel annons 1

Ericssons kräftgång fortsätter. Vid den här tiden förra året tvingades koncernen göra sig av med 3 000 anställda i Sverige och under hela året har nyheter spridits om olika sorters problem inom telekombjässen.

Att Ericsson nu i sin kvartalsrapport meddelar att de går back kommer därför inte som någon större nyhet, utan var tvärtom något som de själva räknade med. Däremot hade de inte räknat med en förlust på 5,1 miljarder utan närmare 3,5 miljarder kronor.

Ovanpå denna missbedömning meddelar koncernen att försäljningstillväxten, jämfört med förra årets sista kvartal, kommer att bli lägre än normalt. Den ekonomiska förlusten för hela året kommer sannolikt bli betydligt högra än fem miljarder kronor.

Moln och it fortsatt problem

Segmentet it och moln är fortsatta ett av de större problemområdena där försäljningen minskar i samma takt som förlusterna ökar.

Enligt Dagens Industri har Ericsson ambitionen att spara tio miljarder kronor per år inom hela koncernen och man förväntas nå den spartakten redan i mitten av nästa år. Vd:n Börje Ekholm har bland annat flaggat för att sälja mediaverksamheten men ännu har inte någon köpare visat tillräckligt stort intresse.

Etiketter:,

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4