nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Ericsson förändrar säljarbetet – från USA

På den amerikanska marknaden är Ericsson på väg uppåt. Det berättar Muhammad Irfan, VP Operations på Ericsson i USA, när Telekom idag träffar honom i San Francisco.

  • Artikel annons 1

På Salesforces konferens Dreamforce18 i San Francisco är Muhammad Irfan en av de inbjudna talarna. Han berättar om Ericssons omställning mot mer samarbete mellan sin sälj- och marknadsorganisation.

– Vi ska jobba tajtare mellan sälj och marknad och vara mer kundfokuserade. Det innebär en viss omställning för marknad som kommer jobba mer säljorienterat och en större omställning för sälj där vi utvecklar vårt sätt att göra saker, säger Muhammad Irfan som 2008 var i Sverige i starten av sin Ericsson-karriär.

Omställningen har inletts i Nordamerika och har utarbetats där. 1000 personer är igång med det nya arbetssättet och snart är det dags för resten av Ericssons olika marknader att ställa om. Muhammad Irfan, som lösningsledare för omställningen, har varit runt i världen och sett till att alla är involverade.

– Det finns en stor vilja till förbättring hos oss, även om folk i början alltid är lite tveksamma till förändring. Vi har lyssnat på slutanvändare, medarbetare och support-team och de har varit delaktiga i designprocessen, berättar han.

Det finns knappt ett bolag i telekom-branschen som inte pratar om artificiell intelligens just nu. Hos Ericsson ska säljarna få stöd av Salesforces ai Einstien med att tolka kundernas önskningar och få till fler avslut. Einstein är en out of the box-lösning som tränas med företagets egna data för att kunna ge råd om säljprocessen.

– Det kommer att ta lite mer tid innan det fungerar fullt ut. Men jag är övertygad om att det kommer att leda till att våra säljteam fattar bättre beslut framöver, säger han och fortsätter:

– Ericsson har alltid varit en tech-leader. Det har aldrig funnits en oro hos oss att vi inte ska vara det i fortsättningen också. Vi ligger väldigt bra till med utvecklingen av 5g och ligger långt före konkurrenterna.

Nokia är marknadsledare just nu, men Muhammad Irfan plockar upp telefonen och visar upp både börskurva och marknadsandelar. Ericsson är nära Nokia och är på väg uppåt.

– Vi känner att vi har en positiv trend. Till exempel var det viktigt att få T-mobile-kontraktet på 3,5 miljarder dollar kring 5g. Och det kommer många fler kontrakt globalt framöver, säger han.

Vad har Börje Ekholms intåg i bolaget betytt för utvecklingen?

– Börje har fått in en kultur av förändring i bolaget. Vi fokuserar mindre på att prata om saker och mer på att få saker i rullning och se till att de tar sig hela vägen igenom de snabba cyklerna.

Taggar:,

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Här är Plantronics nya namn

AMSTERDAM. Plantronics köpte Polycom under förra året. Nu har man bestämt sig för att byta namn.
– Namnet kommer från grekiska ordet för många, säger Paul Clark.

Conscia Netsafe vinner Cisco-pris

”Customer Experience Partner of the Year 2018. På Ciscos stora partnergala ärades Conscia Netsafe med titeln.
– De har varit först och kommit längst, säger Johan Stenstrand, partnerchef på Cisco.

”Vi har fått in en bra täckning av vår planet”

För två månader sedan släppte Tre sitt företagsabonnemang 3Världen Företag.
Och enligt Sofia Krook, ansvarig för B2B, har lanseringen varit enormt lyckad.
– Vi är jättenöjda och vi ser att det är otroligt attraktivt på marknaden, säger hon.

Iioote expanderar till Stockholm

”Marknadsmoment” och stort säljpotential inom IoT. Det är vad som fått systemintegratören Iioote att inta huvudstaden.
Ni ska man bygga upp ett ICT-kluster tillsammans med Qualit Solutions i Kista.