nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

Fredrik Jejdling har fått nytt jobb.

Ericsson förändrar i toppen

Telekomjätten Ericsson fortsätter att ändra i ledningen och den här gången är det dags för en ny vice verkställande direktör som ersätter två.

  • Artikel annons 1

Från och med idag, den 7 november, har Fredrik Jejdling blivit utsedd till vice verkställande direktör för Ericsson. Vid sidan om den nya tjänsten kommer han att fortsätta som chef för affärsområdet Networks och som medlem av Ericssons koncernledning.

Fredrik Jejdling ersätter därmed Jan Frykhammar och Magnus Mandersson som med omedelbar verkan lämnar den delade tjänsten som vice verkställande direktör. De båda lämnar även sina uppdrag som rådgivare till koncernchefen och som medlemmar av koncernledningen, med omedelbar verkan.

Två lämnar

Både Jan Frykhammar och Magnus Mandersson lämnar Ericsson. Den förstnämnde har varit inom bolaget sedan 1991 och varit en del av bolagets koncernledning sedan 2008. Magnus Mandersson kom till Ericsson 2004 och har tillhört koncernledningen sedan 2009.

Förändringarna kommenteras av Ericssons vd Börje Ekholm via ett pressmeddelande:

”Jan Frykhammar har varit ovärderlig för företaget under hans tjugosex år på Ericsson, inte minst när han klev upp som interims-vd i en tid då ledarskap och momentum var av yttersta vikt. Magnus har varit instrumentell i uppbyggnaden av bolagets serviceverksamhet och i att etablera och vårda några av våra viktigaste kundrelationer. Jag önskar Jan och Magnus all lycka i deras framtida utmaningar.”

Det är nu bara en månad sedan de senaste ändringarna gjordes i ledningen.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Vodafone lanserar ai i nätet

En åtgärd som ska skära ner tiden för rutinunderhållet i nätet.
I år kommer Vodafone att introducera ai i sitt spanska nät.
Och här på hemmaplan funderar Telenor att göra samma sak.

Prenumerera på Telekom idags nyhetsbrev. Det är helt gratis. Anmäl dig här