nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

Ericsson möblerar om

Ericssons valberedning föreslår några nya namn i bolagets styrelse. Bland annat nomineras en ny styrelseordförande.

Ronnie Leten, Electrolux
  • Artikel annons 1

Ronnie Leten kommer att nomineras till ny styrelseordförande i Ericsson. Detta efter att bolagets nuvarande styrelseordförande Leif Johansson har meddelat att han inte ställer upp för omval vid årsstämman nästa år. Ronnie Leten är belgisk medborgare och är idag ledamot i SKF:s styrelse och styrelseordförande i Electroloux. Sedan mitten av 80-talet har han innehaft flera olika roller inom Atlas Copco och var företagets vd och koncernchef mellan 2009 och 2017.

– Valberedningen har arbetat intensivt och konstruktivt de senaste månaderna och vi är glada över att nu kunna föreslå en ny ordförande för Ericssons styrelse. Det är valberedningens uppfattning att vi i Ronnie Leten hittat rätt person som ordförande i Ericsson, med den erfarenhet och kompetens företaget behöver. Ronnie har ett mycket starkt track record när det gäller värdeskapande, säger valberedningens ordförande Johan Forssell, i ett uttalande.

Ännu ett förslag från Ericssons valberedning är att Kurt Jofs blir ny styrelseledamot. Han har tidigare varit ansvarig för Ericsson Networks och är idag styrelseordförande i Tieto. Kurt Jofs ska därmed ersätta Kristin Skogen Lund som meddelat att hon inte kommer att finnas tillgänglig för omval.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Mer surf i glesbygden

Enligt den senaste statistiken från Telenor ökar mobilsurfandet stort över hela Sverige. Men främst i glesbygden och mest hos pensionärer.

Prenumerera på Telekom idags nyhetsbrev. Det är helt gratis. Anmäl dig här