nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Ericsson möblerar om

Ericssons valberedning föreslår några nya namn i bolagets styrelse. Bland annat nomineras en ny styrelseordförande.

Ronnie Leten, Electrolux
  • Artikel annons 1

Ronnie Leten kommer att nomineras till ny styrelseordförande i Ericsson. Detta efter att bolagets nuvarande styrelseordförande Leif Johansson har meddelat att han inte ställer upp för omval vid årsstämman nästa år. Ronnie Leten är belgisk medborgare och är idag ledamot i SKF:s styrelse och styrelseordförande i Electroloux. Sedan mitten av 80-talet har han innehaft flera olika roller inom Atlas Copco och var företagets vd och koncernchef mellan 2009 och 2017.

– Valberedningen har arbetat intensivt och konstruktivt de senaste månaderna och vi är glada över att nu kunna föreslå en ny ordförande för Ericssons styrelse. Det är valberedningens uppfattning att vi i Ronnie Leten hittat rätt person som ordförande i Ericsson, med den erfarenhet och kompetens företaget behöver. Ronnie har ett mycket starkt track record när det gäller värdeskapande, säger valberedningens ordförande Johan Forssell, i ett uttalande.

Ännu ett förslag från Ericssons valberedning är att Kurt Jofs blir ny styrelseledamot. Han har tidigare varit ansvarig för Ericsson Networks och är idag styrelseordförande i Tieto. Kurt Jofs ska därmed ersätta Kristin Skogen Lund som meddelat att hon inte kommer att finnas tillgänglig för omval.

  • Annons 3

Fler nyheter

Hon ska leda Telekområdgivarna

Organisationen Telekområdgivarna får ny ordförande.
Ann-Sofie Fahlgren från Post- och telestyrelsen (PTS) blir den som nu tar över klubban.
– Det finns mycket gott att bygga vidare på, säger hon till Telekom idag.

  • Annons 4

Salesforce introducerar Quip Slides

Ett nytt verktyg samt en omdefiniering av hela samarbetsplattformen.
Nu lanserar Salesforce Quip Slides samt introducerar djupare integration med tredjepartstjänster.