nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Ericsson och Cisco i stort samarbete

Två jättar ska börja samarbeta. Ericsson och Cisco presenterade idag planer på ett partnerskap, som beräknas ge respektive företag 1 miljard dollar i ökade intäkter.

  • Artikel annons 1

Planen är bland annat att samarbeta när det gäller utveckling av nätverksprodukter och tjänster – och att inte minst kunna konkurrera genom att kombinera båda företagens delar för att sälja helhetslösningar.

Samarbetet inkluderar flera olika områden: forskning och utveckling, återförsäljning och samarbete på tillväxtområden. Särskilda områden som pekas ut är utveckling inom 5g och plattformar för internet of things. Som en del i det ska man också kunna dra nytta av varandras patent.

Man räknar också med att båda företagen ska få ökade intäkter, som en effekt av affären. Redan nästa år tror man att det kommer att bli positiva avtryck på intäkterna och att det år 2018 kommer att handla om en miljard dollar extra per företag.

Etiketter:, ,

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

HPE ska ta ledningen inom lagring med nya Primera

Deras nya plattform sägs omdefiniera affärskritisk lagring – tack vare industrins mest avancerade ai och maskininlärning.
– Primera är självkörande, självläkande och självoptimerande, säger Stephan Andersson, Sverigechef för hybrid it på HPE, till Telekom idag.

Tieto och Evry går ihop

Analys

It-konsultbolagen Tieto och Evry slår sina påsar ihop. Tillsammans vill de bli en storspelare på den nordiska marknaden för digitalisering.