nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Ericsson och Intel kör 4g-5g demo på MWC

En demonstration för att visa styrkan i 5g-tekniken.
Under MWC2019 visar Ericsson och Intel hur Spectrum Sharing fungerar i verkligheten.

  • Artikel annons 1

Att köra 4g- och 5g samtidigt över samma frekvens är inga problem. Det vill Ericsson visa och under telekommässan Mobile World Congress i Barcelona förevisar de hur dynamisk spektrumdelning fungerar – och fördelarna det ger.

Lösningen kallas för Spectrum Sharing och är en intelligent algoritm för schemaläggning av frekvensutrymme. Detta gör att systemet självt kan avgöra hur spektrumet bäst utnyttjas beroende på det verkliga trafikbehovet. Och tack vare bakåtkompabilitet är det här en lösning som fungerar på alla Ericssons radioprodukter som skeppats ut från och med 2015.
– Vår nya spektrumdelningslösning gör det möjligt för operatörer att på ett intelligent, flexibelt son snabbt sätt introducera och addera 5g inom befintligt 4g-nät. Med den här innovationen kan vrårs kunder stärka sitt 5g-erbjudande samtidigt som de fortsätter investera i 4g. Detta med sinnesfriden att investeringarna kommer att betala av sig när det blir dags att slå på 5g, säger Per Narvinger, produktchef för Area Networks på Ericsson.

Systemet fungerar så att varje millisekund justeras kapaciteten mellan 4g- och 5g för att försäkra den optimala prestandan för alla enheter i nätet. Det här innebär enligt Ericsson att man minimerar outnyttjat utrymme och resulterar i bästa användarupplevelsen för slutanvändarna.
Livedemonstrationen nere i Barcelona består av Ericssons Radio System, en 5g-mobilplattform från Intel, samt en vanlig mobil

Etiketter:

  • Annons 3

Fler nyheter

Så använder DNB ai för att förbättra kundtjänsten

Genomtänkt implementering ger gott resultat När det kommer till att använda ai-teknik har norska DNB valt att skynda långsamt.
– Vi började egentligen 2013 då vi lanserade taligenkänning på telefon, säger Jan Thomas Lerstein, chef för Emerging Technologies på banken.

  • Annons 4