nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Ericsson samlar Sverige för 5g-forskning

Ericssons vd lade kort tid på planerna för 5g under morgonens presentation på MWC. Men nu presenterar företaget det nya forskningsinitiativet 5g for Sweden.

  • Artikel annons 1

Ericssons planer är att samla såväl storföretag som Scania och Volvo construction, men även universitet för att genomföra 5g-projekt. Forskningsprogrammet ska dels hitta industriella tillämpningar för 5g, och arbeta med att ta fram produkter och tjänster. Fokus ligger också på att tillsammans med universitet och högskolor i Sverige initiera nya forskningsprojekt.

– Genom att föra samman industri och ledande universitet och forskningsinstitutioner kommer vi att få värdefulla insikter och innovationer som kommer att ge branscher möjligheten att bli digitala, med hjälp av 5g, säger Sara Mazur, forskningschef på Ericsson.

Förutom Volvo och Scnia deltar KTH, Chalmers, Linköpings universitet, Lunds universitet, Swedish ICT och Rise i forskningsprojektet 5g fpr Sweden.

Etiketter:, ,

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

HPE ska ta ledningen inom lagring med nya Primera

Deras nya plattform sägs omdefiniera affärskritisk lagring – tack vare industrins mest avancerade ai och maskininlärning.
– Primera är självkörande, självläkande och självoptimerande, säger Stephan Andersson, Sverigechef för hybrid it på HPE, till Telekom idag.

Tieto och Evry går ihop

Analys

It-konsultbolagen Tieto och Evry slår sina påsar ihop. Tillsammans vill de bli en storspelare på den nordiska marknaden för digitalisering.