nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Ericsson startar kommersiell testpark för 5G

Teknikbjässen Ericsson annonserar planerna på ett jättelikt testlabb för teknikföretag som vill få ett försprång i att konstruera och testa 5G-tjänster.

  • Artikel annons 1

Det är Corda Campus i staden Hasselt i Belgien som ska användas för att testa nya teknologier och applikationer för 5G. I teknikparken finns redan över 200 företag men på sikt ska det vara möjligt även för andra innovatörer att använda sig av testmiljön.

Projektet går under namnet 5G Life Corda Campus och testmiljön i Belgien kommer vara kopplad till nätverket i Ericssons R&D-center i tyska Aachen, där Ericsson utför sina pilotprojekt inom 5G.

– Corda Campus är en högteknologisk park med över tvåhundra innovativa företag som dagligen utvecklar nya produkter och tjänster. Med Ericssons satsning får industrin en chans att förbereda sig för framtiden och kunna utvecklas snabbare, säger Raf Degens, chef över Corda Campus.

Lanseringen av 5G-parken är planerad till första kvartalet nästa år.

Taggar:, ,

  • Annons 3

Fler nyheter

Huaweis nya router – en utmanare till adsl

Markant bättre täckning och hastigheter på upp till 100 megabit.
Huawei lanserar nu en ny router som konkurrerar med adsl-alternativ.
– Med WTTx kan vi redan nu erbjuda slutanvändare 5g-upplevelser i 4g-nätet, säger Kenneth Fredriksen chef för Huawei i Sverige.

Med förvärvet av Radpoint hoppas NetNordic bli ledande

Sammanslagningen med Radpoint ska skapa en ledande nordisk aktör i inom nätverk, it-säkerhet och smarta datacenter. Förvärvet innebär att NetNordic växer rejält på den svenska marknaden.
– Nu visar vi att vi menar allvar med Sverige, säger Joakim Harging, vd på NetNordic Communication till Tekekom idag.

  • Annons 4

”Datacenter-branschen kommer explodera”

Sverige är hett i datacenter-världen – och det spiller över på andra branscher.
Inte minst byggindustrin som ser gyllene lägen här i landet.
– Vi ser Sverige som en jättelovande marknad, här är perfekta förhållanden för datacenters, säger Thomas O’Connor på Collen.