nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Ericsson startar kommersiell testpark för 5G

Teknikbjässen Ericsson annonserar planerna på ett jättelikt testlabb för teknikföretag som vill få ett försprång i att konstruera och testa 5G-tjänster.

  • Artikel annons 1

Det är Corda Campus i staden Hasselt i Belgien som ska användas för att testa nya teknologier och applikationer för 5G. I teknikparken finns redan över 200 företag men på sikt ska det vara möjligt även för andra innovatörer att använda sig av testmiljön.

Projektet går under namnet 5G Life Corda Campus och testmiljön i Belgien kommer vara kopplad till nätverket i Ericssons R&D-center i tyska Aachen, där Ericsson utför sina pilotprojekt inom 5G.

– Corda Campus är en högteknologisk park med över tvåhundra innovativa företag som dagligen utvecklar nya produkter och tjänster. Med Ericssons satsning får industrin en chans att förbereda sig för framtiden och kunna utvecklas snabbare, säger Raf Degens, chef över Corda Campus.

Lanseringen av 5G-parken är planerad till första kvartalet nästa år.

Taggar:, ,

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Ny trend ger bättre koll på kunden

Det går att effektivisera sin företagstelefoni med en kontaktcenterlösning. Telekom idag kikar lite närmare på trenden som nått nyblivna telefonimästaren Sandvikens kommun och norska Elkjøp, där svenska Elgiganten ingår.

Telias köp ska pressa Telenor

Ett förvärv som ska stärka Telias närvaro i Norge.
Telekomjätten gjorde i somras upp med TDC om att köpa deras norska verksamhet.
Ett köp som ger stora möjligheter på marknaden.