nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

Ericsson startar kommersiell testpark för 5G

Teknikbjässen Ericsson annonserar planerna på ett jättelikt testlabb för teknikföretag som vill få ett försprång i att konstruera och testa 5G-tjänster.

  • Artikel annons 1

Det är Corda Campus i staden Hasselt i Belgien som ska användas för att testa nya teknologier och applikationer för 5G. I teknikparken finns redan över 200 företag men på sikt ska det vara möjligt även för andra innovatörer att använda sig av testmiljön.

Projektet går under namnet 5G Life Corda Campus och testmiljön i Belgien kommer vara kopplad till nätverket i Ericssons R&D-center i tyska Aachen, där Ericsson utför sina pilotprojekt inom 5G.

– Corda Campus är en högteknologisk park med över tvåhundra innovativa företag som dagligen utvecklar nya produkter och tjänster. Med Ericssons satsning får industrin en chans att förbereda sig för framtiden och kunna utvecklas snabbare, säger Raf Degens, chef över Corda Campus.

Lanseringen av 5G-parken är planerad till första kvartalet nästa år.

Taggar:, ,

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Länderna med snabbast bredband

Norge har det snabbaste mobila bredbandet och i Singapore är nedladdningshastigheten på fasta bredband överlägset, medan Sverige finns med på topp 10. Det visar en sammanställning från Ookla.

IOT-nät över hela landet

Telekomoperatören Orange Belgium har annonserat utrullningen av ett landsomfattande iot-nätverk som går under namnet ”Mobile IoT”.

Prenumerera på Telekom idags nyhetsbrev. Det är helt gratis. Anmäl dig här