nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

Ericsson varslar 2200

Det blåser iskalla vindar i telekom-Sverige. Chocken efter Sonys storvarsel hade knappt hunnit lägga sig innan Ericsson idag meddelade att man planerar att kraftigt skära ner på sin personalstyrka.

  • Artikel annons 1

Totalt berörs alltså hela 2200 tjänster av Ericssons varsel, och följande orter i Sverige påverkas (med antal tjänster inom parantes:) Stockholm (1125), Katrineholm (400), Borås (200), Göteborg (140), Kumla (130), Linköping (120) och Karlskrona (85). Ericsson avser att helt avveckla verksamheten i Katrineholm. Dessutom planerar man även att dra ner på konsultsidan med 850 konsulter.

Ericsson har tidigare presenterat ett globalt sparpaket på 9 miljarder fram till 2017, och dessa varsel uppges vara en del i detta. I ett pressmeddelande pekar man också på en generellt ökad förändringstakt inom telekomindustrin kombinerat med att man kommer att outsourca delar av sin verksamhet. Ericsson menar att man genom förändringar på kostnadssidan kommer att kunna investera i det man betraktar som sin kärnverksamhet idag: mobil infrastruktur och telekomtjänster, samt inom de utvalda tillväxtområdena cloud, ip-nät, tv och media, OSS och BSS samt Industry & Society.

Förhandlingar med de fackliga organistationerna om hur neddragningarna ska genomföras har påbörjats och individuella besked till anställda som berörs av neddragningarna beräknas ges i juni 2015.

  • Annons 3

Fler nyheter

Tres nya tjänst – ge bort din surf

Ett enkelt svep – och så kan du skicka över mobilsurf till andra användare. I dag lanserar Tre en ny kostnadsfri tjänst kallad 3Skicka surf.
– Det här har potential att i framtiden bli lika vanligt som att Swisha pengar, säger Niklas Grawé på operatören.

  • Annons 4

Prenumerera på Telekom idags nyhetsbrev. Det är helt gratis. Anmäl dig här