nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

”Ett viktigt steg mot moget 5g”

Deutsche Telekom, Intel och Huawei har genomfört världens första 5G NR driftskompatibilitetstest.
Samarbetet är ett viktigt steg mot kommersialiseringen av 5g-tekniken.

  • Artikel annons 1

I Tyskland tar man stora kliv framåt på väg mot verklig 5g.
I tester har man använt Huaweis 5g basstation kombinerat med Intelteknik i Deutsche Telekoms nät. Driftskompatibilitetstesten har baserats på 3GPP R15-standarden.

– Framgångarna i testerna är ett viktigt steg framåt på vägen mot ett moget 5G ekosystem och kommersialisering, säger Arash Ashouriha, innovationschef på operatören.

Har nu verifierat grunderna

De tre samarbetspartnerna har tillsammans verifierat grunderna i den nya 5G 3GPP NR-standarden. Detta inkluderar synkronisering, kodning, struktur samt underliggande numerologi-komponenter i nätverket.

– I takt med att standarden fortsätter att uppdateras så kommer Huawei arbeta vidare med alla parter för fortsatta driftskompatibilitetstest, samt att bidra till 5g-industrins utveckling, säger Yang Chaobin, produktchef 5g på Huawei.

  • Annons 3

Fler nyheter

Tieto och Telia ingår partnerskap kring 5g

Tieto har ingått ett strategiskt partnerskap med Telia kring 5g. Företagen kommer ta fram nya användarfall, produkter och tjänster till ekosystemet kring 5g och tillsammans med kunder påskynda utvecklingen i Sverige.

NetOnNet tar in Telness i abonnemangsutbudet

Telness tar in 20 miljoner i investeringar – och två nya delägare. Samtidigt utökar NetOnNet sitt abonnemangsutbud med uppstickaren.
– Vi visar att användaren inte behöver binda upp sig hos de stora operatörerna, säger Telness vd Martina Klingvall till Telekom idag.

TeleComputing byter namn – blir Visolit

Sju förvärv och nya utmaningar. 2019 byter Telecomputing namn till Visolit.
– Marknaden förändras, kunderna har förändrade behov och vi själva har förändrats, därför byter vi nu även namn, säger koncernchefen Terje Mjøs.

  • Annons 4