nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Facebooka på jobbet

Facebooks företagsplattform Workplace är officiellt lanserad och gör det nu möjligt att sköta jobbet och facebooka på en och samma gång

  • Artikel annons 1

Trots att det just lanserades hävdar Facebook i ett meddelande att det redan finns över 1 000 organisationer och företag som använder Workplace. Enligt uppgifter är Indien, USA och Norge de länder som snabbast tagit till sig den nya nätverksplattformen.

I och med lanseringen hoppas Facebook på att Messenger chat och Facebook live kan bli viktiga arbetsredskap inom företag och organisationer över hela världen.

Workplace är, och kommer att vara, ett separat konto avskilt från det vanliga sociala Facebook kontot och innehåller bland annat element som analyssystem i skrivbordsformat och möjligheten att använda en ”work chat app” för ios och android så företagets anställda enkelt kan kommunicera med varandra utanför kontoret.

För nya användare erbjuder Facebook en gratis månad men efter det kostar abonnemang på Workplace tre dollar per månad och per användare i företag med mindre än 1 000 anställda. För organisationer och institutioner som inte är vinstdrivande är Workplace gratis.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

IPsoft:s chatbot prisas i ny studie

”En idealisk lösning med avancerade funktioner”. Så beskrivs IPsofts Amelia i en ny undersökning av chatbotar.
– Vi är hedrade att bli omnämnda som ledare, säger Chetan Dube, vd för företaget.