nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Fälttest banar vägen för överfallslarm i mobilen

Telenor, BXO Solutions och SOS Alarm genomför ett fälttest av ett överfallslarm. Larmet är helt integrerat i mobiltelefonen – genom en diskret knapptryckning skickas en exakt position till SOS larmcentral.

  • Artikel annons 1

Framtidens överfallslarm finns integrerade i telefonen. Telenor samarbetar med SOS Alarm och BXO Solutions, för att ta fram lösningar för företag och organisationer inom offentlig sektor. BXO:s egenutvecklade system Emergency Button gör det möjligt att komplettera fullt utrustade affärsmobiler med en larmfunktion.

– Det är viktigt för Telenor att ligga i framkant och vara med och utveckla och testa framtidens överfallslarm. Tusentals människor som arbetar ensamma eller i utsatta miljöer kommer genom Emergency Button att kunna känna en ökad trygghet och frihet på jobbet. Typiska exempel är hemtjänstpersonal och säljare, säger Mats Lundquist, affärsområdeschef Företag, Telenor Sverige.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

”Arbetssätt och kultur är levande och behöver ständigt underhåll”

Nyheter

Öppenhet, interaktion, flexibilitet, kreativitet och synergi. När Tre utvecklade sitt nya huvudkontor var visionen tydlig.
Men hur har det fallit ut i verkligheten?
– Första veckan i 3Huset var jag glatt överraskad över nyfikenheten och hur mycket våra medarbetare nyttjade möjligheterna, säger Helena Körberg, projektledare för Tres nya huvudkontor.