nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Fälttest banar vägen för överfallslarm i mobilen

Telenor, BXO Solutions och SOS Alarm genomför ett fälttest av ett överfallslarm. Larmet är helt integrerat i mobiltelefonen – genom en diskret knapptryckning skickas en exakt position till SOS larmcentral.

  • Artikel annons 1

Framtidens överfallslarm finns integrerade i telefonen. Telenor samarbetar med SOS Alarm och BXO Solutions, för att ta fram lösningar för företag och organisationer inom offentlig sektor. BXO:s egenutvecklade system Emergency Button gör det möjligt att komplettera fullt utrustade affärsmobiler med en larmfunktion.

– Det är viktigt för Telenor att ligga i framkant och vara med och utveckla och testa framtidens överfallslarm. Tusentals människor som arbetar ensamma eller i utsatta miljöer kommer genom Emergency Button att kunna känna en ökad trygghet och frihet på jobbet. Typiska exempel är hemtjänstpersonal och säljare, säger Mats Lundquist, affärsområdeschef Företag, Telenor Sverige.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Tre och Bumbee Labs ingår avtal

Ett steg mot smartare städer. Det är vad Tre säger efter att ha tecknat avtal med IoT-företaget Bumbee Labs. Avtalet innebär att operatören levererar mobil uppkoppling.

Tele2:s företagschef avgår

Det blir viss omstrukturering hos Tele2. Detta då Tom Craig valt att kliva av som chef för svenska företagsmarknaden. Ny tillförordnad chef blir Fredrik Stenberg.