nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Finska Tammerfors får 5g-redo-nät

I Tammerfors ska det gå att surfa snabbt.
Det menar operatören Elisa som säger att man nu installerat ”5g-redo” nät i staden.

  • Artikel annons 1

På Mobile World Congress i Barcelona sa bland annat Ericsson att ”5g är redo för business”. Några som verkar ligg i framkant är finska operatören Elisa, som säger att de installerat teknik som är ”5g ready”.

Elisa säger att det i Tammerfors trådlöst ska kunna gå att ladda ner i upp till 1Gbit. Detta har blivit möjligt tack vare att man bytt ut hårdvara i basstationerna. Exakt vad man bytt ut är inget som operatören vill avslöja. Dock säger man att det nu finns bättre möjligheter att utveckla ”nya digitala tjänster i staden”.

Stöd för IoT

Nätverket är en del av projektet Smart Tampere (finska för Tammerfors), där även Nokia ingår, vars mål är att utveckla, testa och lansera bättre uppkoppling i staden.

– Det snabba nätverket förbättrar möjligheterna att använda digitala tjänster, såsom att dela olika innehåll och stora filer, samt att titta på film och ha videokonferenser. Utöver det kommer nätverket ha funktionaliteten som krävs för att stödja IoT, säger Sami Komulainen, nätchef på Elisa.

Taggar:,

  • Annons 3

Fler nyheter

Telenor Connexion rankas som en av världens främsta

Analysbolaget Gartner rankar Telenor Connexion högt. I företagets rapport framgår det att Iot-bolaget är ett av världens 17 främsta leverantörer.
– Vi ser rapporten som en bekräftelse av vårt erbjudande och som ett bevis på vår förmåga att möta kundernas behov, säger Mats Lundquist, vd på Telenor Connexion.

  • Annons 4

Tele2 och Deutsche Telekom i nytt avtal

Nu ska Tele2:s kunder få bättre kvalitet när de är utomlands.
Den svenska operatören har ingått avtal med Deutsche Telekom Global Carrier, vilket ska ge bättre redundans, tillgänglighet och kvalitet vid roaming.