nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Flera Zenfone-nyheter

Under ett event i Italien passade ASUS på att Sverigelansera ett helt nyhetspaket i Zenfone4-serien.

Zenfone 4 Pro
  • Artikel annons 1

ASUS satsar mycket på kamerapaketen i sina mobiler och 4-serien är inget undantag – tvärtom. Basmodellen, Zenfone4, har utrustats med dubbla kameror baktill varav den ena är utrustad med teknik för att förstärka ljuset med närmare fem gånger (5x), vilket möjliggör bra foton i miljöer med svagt ljus. Den andra kameran bredvid har ett 120 graders vidvinkelobjektiv som enligt tillverkarna ger 200 procent bredare synfält jämfört med traditionella smartphones. Zenfone4 har en 5,5-tums skärm och ett hyfsat batteripaket på 3 300 mAh.

Ännu mer ljuskänslig

Zenfone4 Pro, som är premiummodellen, har samma storlek på skärmen men aningen mer batterikapacitet och processorkraft jämfört med standardmodellen. Det som gör den till Pro är kamerapaketet där huvudkameran har ännu mer ljusupptagningsförmåga, (8x), och den andra 16MP-kameran är utrustad med 10x zoom.

Kraftigt batteri

Den tredje nyheten är Zenfone4 Max, som egentligen är två modeller, där den ena har 5,5 tums-skärm och den andra 5,2-tumsskärm. Max står i det här fallet för massivt batteri och den större modellen har utrustats med hela 5 000 mAh och den mindre med 4 100 mAh batterikraft. Med snabbladdaren ska det enligt tillverkaren gå att få tre timmars samtalstid på 15 minuters laddning.

För selfies

Den fjärde nyheten i 4-serien har fått tillnamnet Selfie Pro och har motsvarande skärm och dubbla bakre kameror som standardmodellen. Som namnet antyder har ASUS fokuserat på den främre selfiekameran som utrustats för att plåta 2x ljusare selfiebilder och därtill filma selfies i 4K UHD-videoformat. 

Samtliga modeller finns tillgängliga från och med nu och priset för standardmodellen ligger på 4 999 kronor medan Pro-modellen kostar ytterligare 2 500.

  • Annons 3

Fler nyheter

Robot ska ge 18-åringar sanningen om värnplikt

Nya värnplikten omfattar nästan alla 18-åringar. Men få ungdomar vet vad det innebär – därför har Rekryteringsmyndigheten anställt en informationsrobot.
– Förutom att bena ut och förklara missförstånd svarar Värnpliktsboten på alla praktiska frågor som rör mönstring och värnplikt, säger Sofie Engström på myndigheten,

  • Annons 4

Ny mobilitetstjänst testas i Göteborg

Digitalisering för att underlätta resandet för göteborgare.
Under en månad kommer Västtrafik och Göteborgs Stads Parkering genomföra ett mobilitetstest. Syftet är att få ”kunder” att börja kombinera färdsätt.

Telavox fem bästa knep – så vinns en telekomupphandling

Rätt research, ifrågasätta behov samt ”testväxlar”.
Det är några av knepen som Telavox anser är det bästa sättet att visa upp sina telekomlösningar på.
– Min största allergi är de som baserar en upphandling på ett 15 år gammalt Excelark, säger Viktor Sandgren på Telavox.