nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Förstärkare fixar täckningsproblem

Med en repeater går det att fixa bättre mobiltäckning. Zboost YX520-i klarar av att förstärka signalerna från både gsm- och 3g-nät.

  • Artikel annons 1

Induo Home har utökat sortimentet med ytterligare en mobil-repeater. Zboost YX520-i är ett vassare och lite dyrare syskon till Zboost One YX-400U som vi skrev om tidigare i år. Viktigaste skillnaden mellan modellerna är att YX520-i utrustats med en extern antenn och förutom 1800MHz-bandet också kan hantera 900MHz-bandet. Det senare gör modellen extra lämpad för kunder till operatören Tre, eftersom de numera använder det frekvensbandet i sitt 3g-nät.

– De som befunnit sig långt från basstationen har inte alltid lyckats förstärka signalen tillräckligt. Med YX520-i räknar vi med att kunna hjälpa dessa kunder också, säger Ulf Seijmer på Induo.

Montera antennen högt

Den externa antennen som med fördel kan monteras utomhus eller på vinden skickar mobilsignalerna vidare till repeatern som återutsänder den i förstärkt form till telefonen eller det mobila bredbandsmodemet och tvärt om. Upp till 250 kvadratmeter ska Zboost YX520-i klara av att ge förbättrad täckning, beroende på hur lokalen är byggd.

Mer byråkrati

Precis som för alla repeatrar för mobiltelefoni krävs tillstånd från både berörda operatörer och kommunikationsmyndigheten för att få installera Zboost även om det inte behövs något för att göra inköpet. Till skillnad från sin enklare systermodell förstärker Zboost YX520-i signalerna från alla operatörer samtidigt. Det gör att även besökare med andra operatörer än din egen får bättre täckning. Baksidan är att du blir tvungen att söka tillstånd från alla operatörer utom möjligen Net1 innan du pluggar in strömsladden.

  • Annons 3

Fler nyheter

”Arbetssätt och kultur är levande och behöver ständigt underhåll”

Nyheter

Öppenhet, interaktion, flexibilitet, kreativitet och synergi. När Tre utvecklade sitt nya huvudkontor var visionen tydlig.
Men hur har det fallit ut i verkligheten?
– Första veckan i 3Huset var jag glatt överraskad över nyfikenheten och hur mycket våra medarbetare nyttjade möjligheterna, säger Helena Körberg, projektledare för Tres nya huvudkontor.

  • Annons 4