nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Förstärker 5G-signaler

Trots att 5G ännu inte lanserats på de breda kommersiella kanalerna sker tekniska förbättringar för att vässa signalerna.

  • Artikel annons 1

Det är den sydkoreanske operatören SK Telecom som meddelar att de utvecklat en teknik för att förstärka 5G-signaler. Tekniken går under namnet 5G-repeater och är konstruerad för att eliminera ”skuggområden” för att på så vis förbättra täckningen.

Enligt Telecoms.com ska tester genomföras i Gangnam-distriktet i centrala Seoul. Ett område som kännetecknas av skyskrapor och en enorm underjordisk tåg- och tunnelbanestation. Detta tillsammans med en befolkning som kan räknas till världens mest uppkopplade anser SK Telecom att området är perfekt för att testa förstärkta 5G-signaler med repeater.

– SK Telecom kommer allt närmare en kommersiell lansering av 5G-nätet genom att applicera nyckelteknologier till vårt testnät i Gangnam, säger en företrädare för SK Telecom i ett uttalande.

Taggar:,

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Netnordic köper upp Tedako

Systemintegratören Netnordic har tidigare köpt Radpoint och Efftel. Nu läggs ytterligare ett tillväxtstrategiskt förvärv till listan: Tedako.
– Netnordic växer och behöver mer kapacitet, säger koncernchefen Jarl Øverby.