nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

Förstärker 5G-signaler

Trots att 5G ännu inte lanserats på de breda kommersiella kanalerna sker tekniska förbättringar för att vässa signalerna.

  • Artikel annons 1

Det är den sydkoreanske operatören SK Telecom som meddelar att de utvecklat en teknik för att förstärka 5G-signaler. Tekniken går under namnet 5G-repeater och är konstruerad för att eliminera ”skuggområden” för att på så vis förbättra täckningen.

Enligt Telecoms.com ska tester genomföras i Gangnam-distriktet i centrala Seoul. Ett område som kännetecknas av skyskrapor och en enorm underjordisk tåg- och tunnelbanestation. Detta tillsammans med en befolkning som kan räknas till världens mest uppkopplade anser SK Telecom att området är perfekt för att testa förstärkta 5G-signaler med repeater.

– SK Telecom kommer allt närmare en kommersiell lansering av 5G-nätet genom att applicera nyckelteknologier till vårt testnät i Gangnam, säger en företrädare för SK Telecom i ett uttalande.

Taggar:,

  • Annons 3

Fler nyheter

Tres nya tjänst – ge bort din surf

Ett enkelt svep – och så kan du skicka över mobilsurf till andra användare. I dag lanserar Tre en ny kostnadsfri tjänst kallad 3Skicka surf.
– Det här har potential att i framtiden bli lika vanligt som att Swisha pengar, säger Niklas Grawé på operatören.

  • Annons 4

Prenumerera på Telekom idags nyhetsbrev. Det är helt gratis. Anmäl dig här