nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Förvärvar i Dalarna

Personlig Svarsservice har gjort klart med förvärvet av Gagnef Telefonanpassning och får ett stort tillskott av kunder på köpet.

  • Artikel annons 1

Enligt Richard Ahnell, vd på stockholmsbaserade Personlig Svarsservice, har det sedan en tid funnits planer på att hitta ett bra komplement till företagets affärserbjudande. Och nu är det alltså klart med förvärvet av Gagnef Telefonanpassning.

– De har bra bokningskunder inom framför allt hälso- och sjukvårdsbranschen vilket vi tycker är en intressant sektor. Dessutom har vi knutit till oss bra och erfarna medarbetare genom förvärvet, säger han.

En av orsakerna till förvärvet är att de två företagen liknar varandra på många sätt. enligt Richard Ahnell utgår affärsmodellen hos Gagnef Telefonanpassning från ett nära personligt bemötande och snabba svarstider. Faktorer som värderas starkt hos Personlig Svarsservice.

Efter förvärvet består den gemensamma kundbasen av närmare 750 kunder, varav 150 som tillförs via Gagnef. Antalet anställda ökas därmed från 30 till 35.

Hur påverkas kontoret och de anställda i Borlänge?

– De fem nya medarbetarna kommer att jobba kvar i Borlänge och är redan migrerade i samma system som våra telefonister i Stockholm. Så vi har fått ett lokalkontor i Dalarna!

Värdet på affären vill dock inte Richard Ahnell gå in på. Tanken är nämligen att Personlig Svarsservice vill växa ännu mer och undersöker möjligheter med fler förvärv under den närmaste framtiden.

  • Annons 3

Fler nyheter

HPE ska ta ledningen inom lagring med nya Primera

Deras nya plattform sägs omdefiniera affärskritisk lagring – tack vare industrins mest avancerade ai och maskininlärning.
– Primera är självkörande, självläkande och självoptimerande, säger Stephan Andersson, Sverigechef för hybrid it på HPE, till Telekom idag.

Tieto och Evry går ihop

Analys

It-konsultbolagen Tieto och Evry slår sina påsar ihop. Tillsammans vill de bli en storspelare på den nordiska marknaden för digitalisering.

  • Annons 4

Teknikchefen: ”Varje stad borde ha en CTO”

Möjligheterna är här och tekniken är på plats. Men fortfarande är realisationen av den äkta smarta staden långt borta. Därför efterfrågar Ericssons teknikchef tydligare ledarskap.
– Den smarta staden är inte längre en vision, komersiella 5G system är redan här, säger Erik Ekudden.