nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

Foto i fokus för Huawei

Hårdsatsande Huawei lanserar två nya modeller där kameratekniken lyfts fram som revolutionerande.

FOTO: Mattias Boström
  • Artikel annons 1

Det är Huawei P10 och P10 plus som med Leica dual-camera 2.0 betyder dubbla kameror på baksidan och en extra kamera på framsidan som ska ta både selfie-fotografering och porträttfotografering till nya höjder. kamerorna har rgb-sensor, svartvit sensor, 3d-teknologi för ansiktsigenkänning och mycket annan high-tech som ska göra den mest hopplöse amatörfotografen till en mästare.

Och det är just kameratekniken och alla dess möjligheter som lyfts fram i pressmeddelandet från Huawei. Vid sidan om detta har Huawei valt att placera fingeravtrycksläsaren direkt under glaset på framsidan, där den ersätter navigeringskontrollen och gör skärmytan större jämfört med dess föregångare. Något som är en klart praktisk förbättring.

huaweismonter

Huaweis monter i Barcelona.

Snabbladdning och ai

Under huven på P10 och P10 plus hittar vi Kirin 960-processor och en smula ai i form av ”Machine Learning Algoritim” vilket är en teknik som lär sig och förutser användarens vanor. På så vis ska telefonerna se till att appar och tjänster som används ofta laddas snabbare.

Båda modellerna har en snabbladdningsteknologi som gör det möjligt att på 20 minuter ladda telefonerna för en dags användning men det som skiljer de båda åt är att P10 plus har ett 4×4 Mimo-antennsystem. Vilket gör den till en lte-smartphone som enligt tillverkarna kan nå uppåt 600 Mb/s på Cat12.

”Känns som en Iphone i handen”

Telekom idags teknikredaktör Mattias Boström har känt på telefonen i Barcelona och skriver så här:

Huawei P10 och P10 Plus påminner en hel del om Iphone 7 och 7 Plus. Vid en första anblick känns det till och med som att man har en Iphone i handen.

Det som dock skiljer är den diamantslipade baksidan, som gör att telefonen ligger säkert i handen och som dessutom ska motverka fingeravtryck. Testexemplaren i Huaweis monter på MWC är dock rätt kladdiga av just fingeravtryck, så det är oklart hur pass fettavstötande baksidan i realititeten är.

Bilderna vi tar med kameran ser väldigt bra ut, så de dubbla kamerorna från Leica är inte bara skryt på papper.

Den nya hemknappen är ingen knapp, utan sitter direkt på skärmen och är dessutom fingeravtrycksläsare. Känns upplägget igen från någon annanstans?

Huawei P10 är även väldigt snabb och reagerar snabbt vid skärmtryck, så det märks att vi har att göra med en flaggskeppsmobil.

P10 och P10 plus släpps på marknaden under mars och april månad och kommer att kosta från 6 000 kronor för P10 och ytterligare 2 000 för P10 plus.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

  • Annons 3

Fler nyheter

Svenska Spel satsar mobilt

It-avdelningen på Svenska Spel har haft fullt upp det senaste året med att modernisera företagets it-infrastruktur. Med en omfattande mobilitetssatsning kan medarbetarna nu arbeta mer flexibelt.

Hitta Swishen i allt du gör

Krönika

Jag står på ridskolan med min dotter och ser en lapp i caféet,”Vi tar Swish”, och jag blir bara så glad. Under flera år har jag hållit på att gå till bankomaten med jämna mellanrum för att ta ut kontanter.

  • Annons 4

Tele2 bygger ut i norr

Under sommaren förra året fick Tele2 förtroendet för en upphandling för utbyggnad av 4G i stora delar av norra Sverige. Och dessutom i Norrland som hittills varit helgat Telialand.

Prenumerera på Telekom idags nyhetsbrev. Det är helt gratis. Anmäl dig här