nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

I framtiden hänger allt ihop

Vi får allt fler verktyg för att kommunicera – hur och var vi använder allting bäst i framtiden stod i fokus under den årskonferens som föreningen AFTT anordnar i dagarna.

shutterstock_275958452
  • Artikel annons 1

Lösningar för teambaserad kommunikation, mobilt arbete, uc-tjänster och så 5g. Inom kommunikationsteknikens värld händer det massor och det var temat under ett seminarium på årskonferensen som föreningen AFTT, Användarföreningen För Tjänstebaserad Telefoni, anordnar i dagarna.

– Det är viktigt att komma ihåg att vi har fyra generationer ute på arbetsplatserna nu och alla är vana vid att använda sin prefererade kanal, konstaterade Zvonimir Markic, lösningsspecialist på Microsoft, under seminariet.

”Behöver möjlighet att hänga på ny teknik”

I takt med att floran och valen av kommunikationsverktyg blir fler krävs också fler aktiva val. Det ställer stora krav på organisationer och företag och de avtal som tecknats och tecknas.

– Det är svårt att knyta till sig långa avtal, jag skulle nästan behöva agilt eller flexibelt avtal, sa Dan Eskekärr, it-chef på Tyréns, lite med glimten i ögat men också med allvar i tonen.

Ett exempel på ett verktyg som blivit en viktigt del i Tyréns dagliga verksamhet numera är möjligheten att dela dokument och skrivbord med andra genom Skype for business.

– Utan det står det still. Det är ett exempel på att vi behöver ha möjligheten att hänga på ny teknik.

5g – möjliggöraren

Inte helt otippat är 5g en betydande möjliggörare trodde panelens deltagare. Det kommer göra att mer och mer är uppkopplat framöver, på nya sätt och det leder till nya korskörningar. Kort sagt – 5g skyndar på utvecklingen där fler saker sitter ihop med varandra.

– Med 5g kommer mer att vara uppkopplat än tidigare så det ställer stora krav på säkerhet, säger Zvonimir Markic.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

  • Annons 3

Fler nyheter

Fler tror på intrång

En majoritet av alla it-chefer inom telekomindustrin tror att försöken till dataintrång kommer att öka. Men bara två av fem tror att de kommer öka investeringarna i företagets cybersäkerhet.

Fler mobilabonnemang och mer data

PTS senaste rapport om telekommarknaden bekräftar vad många inom telekombranschen redan förutspått. Mobilabonnemang med minst en Gigabyte per månad ökar och utbyggnaden av bredband via fiber börjar märkas.

  • Annons 4

Risk för missnöje när nätverket inte testas innan köp

Krönika

Vi har väl alla gått och letat efter täckning eller varit med om att Skypesamtalet hackar och bryts? När arbetsplatsens trådlösa nätverk inte längre klarar uppgiften är det oftast en uppgradering till modernare teknik som är lösningen. Men hur tar man reda på vilken utrustning som behövs för att möta behoven? Alla leverantörer kan idag […]

Prenumerera på Telekom idags nyhetsbrev. Det är helt gratis. Anmäl dig här