nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

Frukterna av Apples och SAP:s app-samarbete

Trots att Apple själva inte är närvarande under Mobile World Congress så har vi ändå fått nyheter från Apples värld.

  • Artikel annons 1

Apple och affärssystemjätten SAP har sedan tidigare ett samarbete på området appar med företagsfokus och under MWC fick vi veta de första nyheterna som bottnar i det. De båda partnerna lanserar gemensamt ett utvecklarkit på enterprisenivå för att ta fram ios-appar. Kitet bygger på Apples programmeringsspråk Swift och inkluderar ett antal pusselbitar som Touch Id och andra Apple-specifika funktioner.

Utvecklarkitet har hittills inte släppts officiellt, men ska presenteras i sin helhet 30 mars tillsammans med den första appen som tagits fram med hjälp av kitet – SAP Project Companion, som ska användas för kommunikation och teambaserat samarbete.

– Vi kan redan se effekterna som kombinationen mellan Ios och SAP som gör att företag kan arbeta bättre effektivare och med mer effektiva processer. Nu kommer ännu fler få möjlighet att ta del av det nya utvecklarkitet och vi kan knappt vänta på att se hur det kommer att förändra affärer, säger Susan Prescott, marknadschef på Apple.

Taggar:, ,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Prenumerera på Telekom idags nyhetsbrev. Det är helt gratis. Anmäl dig här