nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

Frukterna av Apples och SAP:s app-samarbete

Trots att Apple själva inte är närvarande under Mobile World Congress så har vi ändå fått nyheter från Apples värld.

  • Artikel annons 1

Apple och affärssystemjätten SAP har sedan tidigare ett samarbete på området appar med företagsfokus och under MWC fick vi veta de första nyheterna som bottnar i det. De båda partnerna lanserar gemensamt ett utvecklarkit på enterprisenivå för att ta fram ios-appar. Kitet bygger på Apples programmeringsspråk Swift och inkluderar ett antal pusselbitar som Touch Id och andra Apple-specifika funktioner.

Utvecklarkitet har hittills inte släppts officiellt, men ska presenteras i sin helhet 30 mars tillsammans med den första appen som tagits fram med hjälp av kitet – SAP Project Companion, som ska användas för kommunikation och teambaserat samarbete.

– Vi kan redan se effekterna som kombinationen mellan Ios och SAP som gör att företag kan arbeta bättre effektivare och med mer effektiva processer. Nu kommer ännu fler få möjlighet att ta del av det nya utvecklarkitet och vi kan knappt vänta på att se hur det kommer att förändra affärer, säger Susan Prescott, marknadschef på Apple.

Taggar:, ,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

  • Annons 3

Fler nyheter

Fler tror på intrång

En majoritet av alla it-chefer inom telekomindustrin tror att försöken till dataintrång kommer att öka. Men bara två av fem tror att de kommer öka investeringarna i företagets cybersäkerhet.

Fler mobilabonnemang och mer data

PTS senaste rapport om telekommarknaden bekräftar vad många inom telekombranschen redan förutspått. Mobilabonnemang med minst en Gigabyte per månad ökar och utbyggnaden av bredband via fiber börjar märkas.

  • Annons 4

Risk för missnöje när nätverket inte testas innan köp

Krönika

Vi har väl alla gått och letat efter täckning eller varit med om att Skypesamtalet hackar och bryts? När arbetsplatsens trådlösa nätverk inte längre klarar uppgiften är det oftast en uppgradering till modernare teknik som är lösningen. Men hur tar man reda på vilken utrustning som behövs för att möta behoven? Alla leverantörer kan idag […]

Prenumerera på Telekom idags nyhetsbrev. Det är helt gratis. Anmäl dig här