nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Fujitsu släpper tuff Windows-platta

En surfplatta som tål riktigt tuffa tag och miljöer. Det är Fujitsus häftigaste bidrag på MWC.

  • Artikel annons 1

Plattan med det lite missvisande namnet Stylistic V535 är enligt Fujitsu det första riktigt vassa alternativet till specialtillverkade, och betydligt dyrare, plattor som kan användas i krävande arbetsmiljöer. Den ska enligt specifikationerna kunna stå emot både vatten och damm, slag (hur kraftiga får vi ingen information om) samt att ramla från en meters höjd (1,8 meter med specialskal).

Så långt inget direkt unikt. Det utmärkande är istället att plattan uppenbarligen är byggd för att verkligen fungera praktiskt i väldigt varierande och krävande miljöer. Plattan klarar tio graders kyla, likaväl som femtiogradig ökenhetta. Dessutom har den stöd för inloggning även om du bär tjocka handskar eller annan skyddsutrustning på händerna. Skärmen, med den senaste generationens härdat glas, är också anpassad för att användas med handskar. Batteriet, som är utbytbart, räcker en arbetsdag.

Stylistic V535 har Windows 8.1 installerat och snurrar på den senaste generationens fyrkärniga Atom-processor från Intel. Den är också förberedd för inbyggt mobilt bredband och har stöd för navigering via både gps och glonass. Den har också Inbyggt stöd för nfc, något Fujitsu menar ger stora möjligheter att effektivisera arbetet inom exempelvis lagerhantering och logistik.

Priser varierar utifrån vald konfiguration. Plattan går att beställa från och med nu.

Etiketter:,

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

HPE ska ta ledningen inom lagring med nya Primera

Deras nya plattform sägs omdefiniera affärskritisk lagring – tack vare industrins mest avancerade ai och maskininlärning.
– Primera är självkörande, självläkande och självoptimerande, säger Stephan Andersson, Sverigechef för hybrid it på HPE, till Telekom idag.

Tieto och Evry går ihop

Analys

It-konsultbolagen Tieto och Evry slår sina påsar ihop. Tillsammans vill de bli en storspelare på den nordiska marknaden för digitalisering.

Teknikchefen: ”Varje stad borde ha en CTO”

Möjligheterna är här och tekniken är på plats. Men fortfarande är realisationen av den äkta smarta staden långt borta. Därför efterfrågar Ericssons teknikchef tydligare ledarskap.
– Den smarta staden är inte längre en vision, komersiella 5G system är redan här, säger Erik Ekudden.