nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Fyra företag blir ny norrländsk aktör

Alltele, T3, Delegate och IT-Total Västernorrland går samman under det gemensamma namnet A3. Det nya företaget vill gå mot strömmen i IT-Sverige.

Johan Hellström
  • Artikel annons 1

I skrivande stund pågår ombildningen av fyra norrländska företag som ska bli ett enda. Alltele, T3, IT-Total Västernorrland och IT-konsultföretaget Delegate ska bli A3.

Ny vd för A3 blir Johan Hellström som redan är vd för både Alltele och T3. Han menar att sammanslagningen inte är så särskilt dramatisk.

– De fyra företagen har redan i dag så nära samarbeten så det handlar närmast om formaliteter och ett namnbyte, förklarar han.

Enligt Johan Hellström blir A3 därmed ett företag som kan ta ansvar för helhetslösningar och ett komplett utbud av kommunikationstjänster och IT-lösningar till både företag och privatpersoner.

Vad blir vinsten med sammanslagningen?

– Att samla vårt norrländska ursprung under ett varumärke och att erbjuda våra kunder något genuint som de kan lita på.

Branschen fel ute

Enligt Johan Hellström är de svenska aktörerna inom telekom- och kommunikationsteknik ute på fel spår och bara ute efter att sälja fler och nya tjänster, som kunder egentligen inte behöver. A3 ska enligt den nye vd:n fokusera på enkelhet och balans.

– Vi vill gå mot strömmen och erbjuda kunder en balans i deras liv. Människor blir bara mer och mer stressade av att vara uppkopplade dygnet runt och med erbjudanden om ännu snabbare och ännu modernare lösningar hit och dit. Det är ingen bra utveckling, säger Johan Hellström.

Sammanslagningen pågår under hösten och ska vara färdig till årets slut.

  • Annons 3

Fler nyheter

Här i labbet skapas Jabra-ljudet

Jabras motto är att vara ledande inom ljud. Telekom idag har besökt koncernens ljudlabb där framtidens produkter forskas fram – och vi har fått känna på både absolut tysthet och massiva störningsljud.

  • Annons 4

EQT:s nya spelare siktar på topp-platsen

IP Only Enterprise är en ny toppspelare på företagsmarknaden. Målet för sammanslagningen mellan IP Only och DGC: att passera Telia i nya marknadsandelar. Telekom idag träffade bolaget för att höra hur det ska gå till.