nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Google har mvno-planer

Under MWC avslöjade Googlechefen Sundar Pichai att företaget har planer på att bli en virtuell operatör. Men målet är inte att slåss med några jättar.

  • Artikel annons 1

Sundar Pichai, som är chef för Android och Chrome, bekräftade de rykten som florerat sedan tidigare. Han bekräftade att Google har planer på att sätta upp en affär som virtuell operatör, men vilka de ska samarbeta med nämnde han inte. Däremot handlar det inte om att slåss med jättar som AT&T eller Verizon.

– Vi har inga planer på att bli en storskalig operatör, sa Pichai.

Huvudmålet för Google verkar istället vara att genomföra test av nya tekniker, inom bland annat vowifi. Enligt Pichai är förhoppningen att andra operatörer ska kunna dra nytta av teknik som Google utvecklar inom ramarna för det nya projektet.

Etiketter:,

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

HPE ska ta ledningen inom lagring med nya Primera

Deras nya plattform sägs omdefiniera affärskritisk lagring – tack vare industrins mest avancerade ai och maskininlärning.
– Primera är självkörande, självläkande och självoptimerande, säger Stephan Andersson, Sverigechef för hybrid it på HPE, till Telekom idag.

Tieto och Evry går ihop

Analys

It-konsultbolagen Tieto och Evry slår sina påsar ihop. Tillsammans vill de bli en storspelare på den nordiska marknaden för digitalisering.

Teknikchefen: ”Varje stad borde ha en CTO”

Möjligheterna är här och tekniken är på plats. Men fortfarande är realisationen av den äkta smarta staden långt borta. Därför efterfrågar Ericssons teknikchef tydligare ledarskap.
– Den smarta staden är inte längre en vision, komersiella 5G system är redan här, säger Erik Ekudden.