nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

notifications-inline-controls2

Google smyger ut Android O

Den nya Androidversionen för utvecklare har fått namnet "O".

  • Artikel annons 1

Google fortsätter sin vana av att Androidversionernas namn följer alfabetet och En förändring som rapporteras är att appars notifikationer kan samlas i en kanal – till exempel kan du ställa in en kanal för alla dina reseappar och få notifikationer samlade den vägen. Andra förändringar rör främst batterikapaciteten och förbättrad ljudcodec.

Andra funktioner som ser ut att vara på väg är att också Android bygger in den funktion som idag finns i Ios telefonapp, det vill säga att tredjepartsappar för voip-tjänster som Skype eller Whatsapp kan användas i samma gränssnitt som din ”vanliga” telefoni. Dessutom testar man att låta Androidenheter kommunicera med varandra via wifi-uppkopplingar även om det inte finns internetanslutning.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Fler tror på intrång

En majoritet av alla it-chefer inom telekomindustrin tror att försöken till dataintrång kommer att öka. Men bara två av fem tror att de kommer öka investeringarna i företagets cybersäkerhet.

Fler mobilabonnemang och mer data

PTS senaste rapport om telekommarknaden bekräftar vad många inom telekombranschen redan förutspått. Mobilabonnemang med minst en Gigabyte per månad ökar och utbyggnaden av bredband via fiber börjar märkas.

Prenumerera på Telekom idags nyhetsbrev. Det är helt gratis. Anmäl dig här