nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Gruppvideo blir gratis i Skype och Premium-abonnemanget pausas.

Gruppvideo blir gratis i Skype

Skype svarar på konkurrensen från Google Hangout och gör gruppvideosamtal gratis.

  • Artikel annons 1

Fram till nu har det krävts ett så kallat Premium Pack-abonnemang för att köra gruppvideo i Skype. Det gör det inte längre, meddelar företaget i en bloggpost. Nu är det fritt för alla men med vissa begränsningar enligt en ”fair usage”-policy som innebär ett tak på 100 timmar per månad, maximalt tio timmar per dag och upp till fyra timmar per samtalssession.

I nuläget gäller de fria gruppvideosamtalen användare som kör klienter för pc och mac eller har Xbox One med abonnemang. Andra plattformar ska inkluderas framöver, lovar Skypes Phillip Snalune.

Videosamtalen kan härbärgera upp till tio användare beroende på vilka plattformar som används, men Skype rekommenderar att man begränsar sig till fem personer. Förutom video och ljud kan man även köra skärmdelning.

För tillfället har Skype stängt ner Premium-abonnemanget. Det ska återlanseras med en ny uppsättning funktioner, men vilka är fortfarande höljt i dunkel.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Tre och Bumbee Labs ingår avtal

Ett steg mot smartare städer. Det är vad Tre säger efter att ha tecknat avtal med IoT-företaget Bumbee Labs. Avtalet innebär att operatören levererar mobil uppkoppling.

Tele2:s företagschef avgår

Det blir viss omstrukturering hos Tele2. Detta då Tom Craig valt att kliva av som chef för svenska företagsmarknaden. Ny tillförordnad chef blir Fredrik Stenberg.

Informatica väljer svenska plattformen

Svenska Snow Software har kapat till sig en storaffär. Detta då Företagsmoln-jätten Informatica väljer deras plattform.
– Vi valde Snow på grund av produktens helhetsomfattning, säger Richard Scott på Informatica.