nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

Gruppvideo blir gratis i Skype och Premium-abonnemanget pausas.

Gruppvideo blir gratis i Skype

Skype svarar på konkurrensen från Google Hangout och gör gruppvideosamtal gratis.

  • Artikel annons 1

Fram till nu har det krävts ett så kallat Premium Pack-abonnemang för att köra gruppvideo i Skype. Det gör det inte längre, meddelar företaget i en bloggpost. Nu är det fritt för alla men med vissa begränsningar enligt en ”fair usage”-policy som innebär ett tak på 100 timmar per månad, maximalt tio timmar per dag och upp till fyra timmar per samtalssession.

I nuläget gäller de fria gruppvideosamtalen användare som kör klienter för pc och mac eller har Xbox One med abonnemang. Andra plattformar ska inkluderas framöver, lovar Skypes Phillip Snalune.

Videosamtalen kan härbärgera upp till tio användare beroende på vilka plattformar som används, men Skype rekommenderar att man begränsar sig till fem personer. Förutom video och ljud kan man även köra skärmdelning.

För tillfället har Skype stängt ner Premium-abonnemanget. Det ska återlanseras med en ny uppsättning funktioner, men vilka är fortfarande höljt i dunkel.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

”Arbetssätt och kultur är levande och behöver ständigt underhåll”

Nyheter

Öppenhet, interaktion, flexibilitet, kreativitet och synergi. När Tre utvecklade sitt nya huvudkontor var visionen tydlig.
Men hur har det fallit ut i verkligheten?
– Första veckan i 3Huset var jag glatt överraskad över nyfikenheten och hur mycket våra medarbetare nyttjade möjligheterna, säger Helena Körberg, projektledare för Tres nya huvudkontor.