nr-logo

Strategisk kunskap om företagskommunikation

Hälften av wan-trafiken går till molntjänster

  • Artikel annons 1

Företag världen över har verkligen anammat molntjänster de senaste åren. I en ny rapport från analysföretaget Aryaka framgår att företagens Wide Area Network-trafik (wan) dubblas varje år. Enligt undersökningen går hälften av trafiken till molntjänster och Software as a Service-tjänster.

Rent geografiskt sker den största ökningen i Sydostasien, vilket pekar på att företag i regionen börjar använda sig av molntjänster, för att kunna bli konkurrenskraftiga på den globala marknaden, i snabb takt.

Märkbart är även att det sker en stor ökning av mängden wan-trafik inom industri- och tillverkningssektorn.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

  • Annons 3

Fler nyheter

  • Annons 4

Fler tror på intrång

En majoritet av alla it-chefer inom telekomindustrin tror att försöken till dataintrång kommer att öka. Men bara två av fem tror att de kommer öka investeringarna i företagets cybersäkerhet.

Fler mobilabonnemang och mer data

PTS senaste rapport om telekommarknaden bekräftar vad många inom telekombranschen redan förutspått. Mobilabonnemang med minst en Gigabyte per månad ökar och utbyggnaden av bredband via fiber börjar märkas.

Prenumerera på Telekom idags nyhetsbrev. Det är helt gratis. Anmäl dig här