nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

FOTO: Telia Company

Han blir ny chef för Tre Sverige

I februari blir det tronskifte hos Tre Sverige. Efter två år lämnar Johan Johansson över vd-stolen till Haval van Drumpt.
– Han har helt rätt bakgrund med gedigen erfarenhet av telekom, kommenterar Skandinavienchefen Morten Christiansen den nya sverigechefen.

  • Artikel annons 1

Operatören Tre möblerar om i  toppen. Johan Johansson som lett Sverigeorganisationen sedan hösten 2016 går vidare till en global chefstjänst och lämnar på egen begäran.

8 februari kliver Haval van Drumpt in och tar över skutan. Van Drumpt kommer närmast från en tjänst som privatmarknadschef för Telia i Litauen.

– Tre är i en stark tillväxt- och förändringsfas med fokus på kundnöjdhet och nya innovativa tjänster. Det kommer att hända mycket på svensk telekom-marknad de kommande åren, vi har en spännande resa framför oss, säger Morten Christiansen, vd för Tre Skandinavien.

Utöver att ha varit på Telia har van Drumpt haft ledande roller på Riksnet, Halebop samt Zitius.

– För mig är det ett drömjobb. Tre har en stark energi i sitt varumärke och en utmanar- och innovationsanda som jag uppskattar, säger han i ett uttalande.

Taggar:

  • Annons 3

Fler nyheter

Bodens datacentersuccé lockar

De lyckade datacenteretableringarna i Boden har lockat finfrämmande. Nu har en delegation från Spanien varit på besök för att försöka lära sig mer.
– Det här visar att Boden är en global spelare, säger kommunalrådet Claes Nordmark.

  • Annons 4

Enghouse-chefen lämnar – startar eget bolag

Enghouse Interactives chef Michael Stubbing lämnar företaget. Efter mer än ett decennium på bygget är det dags för nya utmaningar.
– Det har varit fantastiskt lärorikt och utvecklande, säger han till Telekom idag.

IP Soft:s chatbot prisas i ny studie

”En idealisk lösning med avancerade funktioner”. Så beskrivs IP Softs Amelia i en ny undersökning av chatbotar.
– Vi är hedrade att bli omnämnda som ledare, säger Chetan Dube, vd för företaget.