nr-logo

Bevakar den svenska telekombranschen

FOTO: Telia Company

Han blir ny chef för Tre Sverige

I februari blir det tronskifte hos Tre Sverige. Efter två år lämnar Johan Johansson över vd-stolen till Haval van Drumpt.
– Han har helt rätt bakgrund med gedigen erfarenhet av telekom, kommenterar Skandinavienchefen Morten Christiansen den nya sverigechefen.

  • Artikel annons 1

Operatören Tre möblerar om i  toppen. Johan Johansson som lett Sverigeorganisationen sedan hösten 2016 går vidare till en global chefstjänst och lämnar på egen begäran.

8 februari kliver Haval van Drumpt in och tar över skutan. Van Drumpt kommer närmast från en tjänst som privatmarknadschef för Telia i Litauen.

– Tre är i en stark tillväxt- och förändringsfas med fokus på kundnöjdhet och nya innovativa tjänster. Det kommer att hända mycket på svensk telekom-marknad de kommande åren, vi har en spännande resa framför oss, säger Morten Christiansen, vd för Tre Skandinavien.

Utöver att ha varit på Telia har van Drumpt haft ledande roller på Riksnet, Halebop samt Zitius.

– För mig är det ett drömjobb. Tre har en stark energi i sitt varumärke och en utmanar- och innovationsanda som jag uppskattar, säger han i ett uttalande.

Etiketter:

  • Annons 3

Fler nyheter

HPE ska ta ledningen inom lagring med nya Primera

Deras nya plattform sägs omdefiniera affärskritisk lagring – tack vare industrins mest avancerade ai och maskininlärning.
– Primera är självkörande, självläkande och självoptimerande, säger Stephan Andersson, Sverigechef för hybrid it på HPE, till Telekom idag.

Tieto och Evry går ihop

Analys

It-konsultbolagen Tieto och Evry slår sina påsar ihop. Tillsammans vill de bli en storspelare på den nordiska marknaden för digitalisering.

  • Annons 4

Teknikchefen: ”Varje stad borde ha en CTO”

Möjligheterna är här och tekniken är på plats. Men fortfarande är realisationen av den äkta smarta staden långt borta. Därför efterfrågar Ericssons teknikchef tydligare ledarskap.
– Den smarta staden är inte längre en vision, komersiella 5G system är redan här, säger Erik Ekudden.